Dom

Pao vam je šećer? 7 dalmatinskih čokolada za svaki dan u tjednu!

Nina Stojanov 18. ožujka 2019.

Tamno - bijela čokolada sa zrnima expresso kave, bijela čokolada s lavandom i kokosom, pinjolima i lješnjacima ili mliječna čokolada s cimetom i indijskim oraščićem...

Ako svi ljudi na svijetu imaju skoro isti porok, onda je to čokolada. Nema onog tko neće priznati da stvaraju ovisnost. Ovisi sve na koji način ju doživljavate, bilo to emocionalno, ili samo kao “slatkiše”.

Oko tog dijela sam se potrudila i jako dugo razmišljala kako jednoj čokoladi pružiti sastojke koji su prirodni i domaći. Dugo sam radila sama dodatke, poput suhih smokava, maslinovog ulja, sušenih cvjetova domaće lavande, a tu su i ostale vrste kao pinjoli, lješnjaci, suhe šljive, domaći bademi.

View this post on Instagram

GIVEAWAY!!! Dragi moji, dosta toga je iza nas! Bilo je kolača, torti, kruha, tradicije, i najviše dalmatinske hrane kojoj je blog i posvećen.( Čitajte: Hvala mom mužu) 😃 Htjela sam nešto novo, tako su nastale moje " Dalmatinske čokolade" . 🍃💞🍃 Sama sam se pobrinula oko pakiranja, na omotu su naziv i moj logo! Kako vam sviđa? Ja sam jako zadovoljna i sretna! 🍃💞🍃 Riječ je o različitim postotcima kakao udijelima, jer su tu mliječna, tamna i bijela čokolada. Dodatke koje sam koristila, radila sam sama duže vrijeme i isključivo su domaći sastojci, većinom dalmatinskog porijekla. Koristila sam domaće suhe smokve, domaću lavandu koju sam sušila , naše maslinovo ulje, badem, grožđice, lješnjak, pinjole , arancine, limuncine i ostalo. Nema kemije, sve je na prirodnoj bazi! 🤗 Kako bi nekome od vas pružila priliku da ih kušate, spremila sam za vas jednu nagradnu igru! Poklon je : čokolada po izboru i poklon paketići u kojima se nalaze dodaci koje sam koristila u čokoladi ! 💗 Sve što trebate je: 🍃Zapratiti mene @dalmatian_things_with_nina . 🍃U komentar napišite koju čokoladu biste željeli osvojiti. . 🍃 Označite 3 svoje prijateljice s kojima biste rado probali ovu čokoladu i neka me zaprate kako bi imale veću mogućnost osvojiti i one. . 🍃 Možete podijeliti nagradnu igru i u story, ali nije obavezno! Sve po vašoj želji! Nagradna igra je isključivo moja dobra volja, promocija moje čokolade i nema nikave veze sa Instagramom. Igramo se do kraja mjeseca! Izvlačenje će biti 1.3. 🤗 Ako je veljača najkraći mjesec, to ne znači da ne mora biti i najslađi! 🤗🍫Sretno svima! 😙 🍃 #giveaway #nagradnaigra #instamoment #instagoods #instagiveaway #instalike #instadaily #daily #chocolate #homemade #handmadechocolate #beautiful #delicious #yummy #tasty #lifestyle

A post shared by Nina Stojanov (@dalmatian_things_with_nina) on

Najdraže mi je bilo izrađivati arancine i limuncine koji su ujedno i omiljena dalmatinska slastica, te kandiranje voća kao što je đumbir. Kombinacije sam spajala danju i noću, i kad god bi mi pala napamet ideja zapisivala bi ju.

Ispočetka kao probni test, bila je to belgijska masa koja je izuzetno kvalitetna i ukusna, sa mojim dodacima bila je neponovljiva. Kasnije sam se upustila u avanturu sa bio proizvodima i koristila ih naknadno da budu još kvalitetnije.

Tako je i s mojim čokoladama, temeljna baza je kakao i maslac, kakao prah, bourbon vanilija i slično.

Kod njene izrade potrebna je posuda za parnu kupelj jer u njoj se odrađuje rastapanje svih sastojaka. Također je potreban i kalup za čokoladu u koju ćete uliti gotovu masu, dodati dodatke po želji i ostaviti je da se stegne. Nije zahtjevna izrada, samo treba malo vremena i strpljenja za nju.

Donosim vam nekoliko vrsta i ideja!

Nadam se da će vam se svidjeti!

Tamno – bijela čokolada sa zrnima expresso kave stvorena je za sve kavoljupce. Kockica ili red ove čokolade odličan je izbor uz jutarnju kavu…

Mliječna čokolada sa suhim šljivama i grožđicama.

Bijela čokolada s pinjolima i lješnjacima pokazala se najpopularnijom.

Mliječna čokolada s cimetom i indijskim oraščićem.

View this post on Instagram

Kako bi se još malo zaljubili u moje čokolade, predstavljam vam još jednu u nizu! 😍😋🤗😁 Ovo je mliječna čokolada sa mljevenim cimetom i tostiranim indijskim oraščićem! 💓💓💓 Miriše na kilometre, a okus je neopisiv, vjerujte. 😋 Za cimet znamo da ima učinak podizanja energije, jednako kao djelotvornost čokolade. Indijski oraščić je nježnog okusa i mnogima je zato omiljeni snack. Kako bolje započeti dan nego sa kockom ovakve kombinacije? 🤗 #chocolate #chocolates #handmade #handmadechocolate #daily #dailyphotos #dailyfood #instadaily #instadailyphoto #instamoment #delicious #jummy #yummy #tasty #lifestyle #blogersstyle #bloger #foodbloger

A post shared by Nina Stojanov (@dalmatian_things_with_nina) on

Mliječna čokolada s arancinima i bademima.

Bijela čokolada s lavandom i kokosom.

I šećer na kraju, mliječna čokolada s kikirikijem, indijskim oraščićem, bademom, listićima kokosa, bourbon vanilijom, lješnjakom, pinjolima, kandiranim đumbirom i suhim smokvama.

 

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!