FOTO by Instagram @anywhereawaits @gnfi

Putovanja

Pantai Merah – ružičasta plaža koja će vas očarati!

admin 27. svibnja 2022.

Za ljubitelje ove zaigrane boje pronašli smo iduću destinaciju za putovanje

Nakon što osvojimo na lotu, pola novca ubacimo na burzu i dionice, s pola novca kupujemo Bitcoine i rudarimo, investiramo u zlato i nekretnine te sve na kraju dobro unovčimo, možda ćemo imati dovoljno kapitala da organiziramo putovanje na jednu od najfotogeničnijih plaža na svijetu.

Pantai Merah jedna je od sedam najljepših ružičastih plaža na svijetu. Smještena na indonezijskom otoku Komodo, unutar Nacionalnog parka, njezina živahna boja rezultat je mješavine i kombinacije mikroskopskih crvenih koraljnih ostataka koji su pomiješani s blistavo bijelim pijeskom s obale. 

Njena nježno ružičasta nijansa svijetli vrlo upečatljivo i vidljiva je s obale, vode i vidikovaca na brdima.

Ova ružičasta plaža, okružena tirkiznim i kristalnim morem s prekrasnim krajolikom, naseljena je beskrajnom raznolikošću morske faune.

Nacionalni park Komodo proglašen je UNESCO-vom svjetskom baštinom 1991. godine, a osim po svojim lijepim plažama, poznat je po tome što je to zaštićeno mjesto Komodo zmaja, najvećeg guštera na svijetu.

Ova rajska plaža nalazi se u maloj, prilično izoliranoj i nenaseljenoj uvali. Nema infrastrukture i do nje se može doći samo brodom s glavnog otoka Floresa.

Najbolje vrijeme za posjet Komodu je sušna sezona koja traje od travnja do prosinca, no njegove vode pogodne su za ronjenje tijekom cijele godine.