FOTO by Panasonic

Dom

Panasonic predstavio novu NN-DS59N kombiniranu parnu pećnicu

admin 18. ožujka 2022.

Nadahnuta bezvremenskom japanskom kulturom, kulinarskim tehnikama i tehnologijama...

Panasonic, svjetski predvodnik u razvoju napredne elektronike, tehnologija i rješenja predstavio je novu kombiniranu parnu pećnicu NN-DS59N. Ovaj najnoviji višenamjenski kuhinjski uređaj s četiri funkcije u jednom omogućuje četiri načina pripreme hrane: kuhanje na pari, pečenje u pećnici (s gornjim i donjim grijačem), roštilj i mikrovalnu pećnicu.

Time se zaljubljenicima u dobru hranu omogućuje priprema široke lepeze različitih recepata te uživanje u brzom i jednostavnom kuhanju kojim se pri pripremi svakog obroka čuvaju prehrambene vrijednosti.

Pećnica je to koja se, zahvaljujući značajkama koje štede vrijeme, savršeno uklapa u užurbani način života, a zbog modernog se i kompaktnog dizajna uklapa i u svaku kuhinju.

Povijest Panasonicovih mikrovalnih pećnica seže sve do 1966., kada je Panasonic na tržište izbacio svoju prvu mikrovalnu pećnicu za kućanstva. Tvrtka se još od tada oslanja na svoje neprekidno rastuće iskustvo u razvijanju sve većeg broja proizvoda koji će zadovoljiti potrebe korisnika, dodajući tome stalne inovacije, naprednu tehnologiju, značajke uštede energije i jedinstven dizajn.

  • Višenamjenski kuhinjski uređaj s četiri funkcije u jednome namijenjen je brzoj pripremi zdravih i ukusnih obroka.
  • idealan za one koji vode računa o zdravlju, ali vole i kreativno kuhanje
  • četiri načina kuhanja: kuhanje na pari, pečenje na roštilju, pećnica (s gornjim i donjim grijanjem) i mikrovalna pećnica
  • kuhanjem na pari pri moćnih 1100 watta čuvaju se hranjive vrijednosti namirnica
  • jedinstveni roštiljski pladanj za pečenje s manje masnoće, ali s hrskavom koricom sa svih strana
  • jednostavni automatski programi, senzor Genius i mogućnosti lakog čišćenja

Najbolji način zdrave pripreme namirnica: KUHANJE NA PARI

Kuhanje na pari jedan je od najboljih načina pripreme hrane jer se njime čuvaju prehrambene vrijednosti te maksimalno naglašava okus namirnica, posebice u slučaju ribe i povrća. Kada se, primjerice, brokula kuha u vodi, iz nje se gubi više od 50 % vitamina C, ali uz kuhanje na pari, u njoj se zadržava 94 % tog važnog vitamina. Kuhanjem na pari zadržavaju se hranjivi sastojci, sočnost i okusi koji čine cjelovit zdrav i ukusan obrok.

Kuhanje na pari sastavni je dio tradicionalnog japanskog načina pripreme namirnica zvanog washoku, što znači „japanska hrana“. Washoku je poznat po tome što je zdrav i ukusan. Zbog spoja svježih, ukusnih i zdravih sastojaka spravljenih na blag način, washoku je diljem svijeta poznat po svojem okusu, jednostavnosti i dobrobitima za zdravlje. Zbog toga je washoku u srcu svakog Panasonicova kuhinjskog uređaja iz linije Experience Fresh, među kojima je i NN-DS59N.

Experience Fresh Panasonicov je brand kuhinjskih uređaja kojima se promiče uživanje u svježoj hrani uz druženje. Nadahnuta bezvremenskom japanskom kulturom, kulinarskim tehnikama i tehnologijama, nova kombinirana parna pećnica NN-DS59N s četiri funkcije u jednom stručno je projektirana tako da korisnicima različitih stupnjeva kulinarskih vještina omogući kuhanje zdravih obroka s lakoćom i užitkom.

Snažne mogućnosti kuhanja na pari

Za razliku od klasičnih mikrovalnih pećnica, pećnica NN-DS59N odlikuje se jedinstvenim ugrađenim parnim kotlićem i velikim spremnikom za vodu od 600 ml. Oni zajedno proizvode do 1100 watta snažne pare visoke gustoće koja se izravno ispušta u unutrašnjost pećnice i potpuno je ispunjava.

Hrana se na pari kuha brzo i ravnomjerno, a hranjivi se sastojci zadržavaju. Funkcija kuhanja na pari može se kombinirati s funkcijom pećnice (s gornjim i donjim grijačem) te s funkcijom roštilja, čime se omogućuje fleksibilnost u pripremi hrane.

Pametni roštiljski pladanj

Na Panasonicovu jedinstvenom pametnom roštiljskom pladnju namirnice će se ispeći hrskavo, ali i zadržati puni okus. Namirnice se pripremaju tako da mikrovalna pećnica svojom snagom zagrijava dno roštiljskog pladnja, a funkcija roštilja s gornje strane peče piletinu, krumpiriće i brojne druge namirnice.

Na raspolaganju je i kombinacija s funkcijom kuhanja na pari s gornje strane, koja omogućuje pečenje hrskavog povrća punog hranjivih sastojaka.

Jednostavno prženje s manje masnoće

Funkcija prženja s manje masnoće omogućuje zdravije prženje namirnica. To ćete postići kombinacijom funkcije mikrovalne pećnice i funkcije roštilja. Mikrovalna pećnica zagrijava roštiljski pladanj s donje strane, a roštilj grije odozgo, čime se namirnice hrskavo prže sa svih strana, ali s manje ulja.

Masnoća koju namirnice ispuštaju tijekom prženja slijeva se niz žljebove roštiljskog pladnja i uklanja pa je hrana sočna iznutra i hrskava izvana, a ne morate je ni okretati.

Jednostavno rukovanje

Kombinirana parna pećnica NN-DS59N s četiri funkcije u jednom prepuna je brojnih praktičnih funkcija uz koje će vam kuhanje bilo kakvog obroka biti užitak.

Senzor Genius za lako podgrijavanje

Uz funkciju automatskog podgrijavanja senzor Genius mjeri vlažnost namirnica pa zatim automatski izračunava vrijeme podgrijavanja koje je potrebno za najbolje rezultate.

Kombinirano kuhanje

Zahvaljujući značajci kombiniranog kuhanja, koja korisnicima omogućuje istodobno korištenje dva izvora zagrijavanja i brzu pripremu hrane, uživat ćete u profesionalno spravljenim i ukusnim obrocima. Značajka je tako dizajnirana da je odabir pravog načina pripreme namirnica izuzetno jednostavan. Korisniku je na raspolaganju šest unaprijed postavljenih kombinacija.

Tako je, primjerice, kombinacija kuhanja na pari i pečenja u pećnici pogodna za pečenje ukusnog domaćeg kruha, a kombinacija mikrovalne pećnice i roštilja za hrskavu, finu pizzu.

Panasonicova jedinstvena inverterska tehnologija

Do 40 % bržom pripremom obroka zahvaljujući inverterskoj tehnologiji, pećnica NN-DS59N štedi vam dragocjeno vrijeme i energiju. Istodobnom upotrebom do tri funkcije postižu se brzi rezultati uz blagu i ravnomjernu obradu namirnica.

Zahvaljujući preciznoj kontroli snage, namirnice se ne prekuhavaju i zadržavaju se hranjivi sastojci. Tom se pametnom tehnologijom, naravno, štedi i energija, što je dobro za kućni budžet i okoliš.

Široka lepeza automatskih programa

Uz 28 automatskih programa, među kojima je i automatsko ponovno pečenje kruha, korisnici, primjerice, mogu ponovno ispeći kruh, kroasane, peciva i bagete tako da opet budu kao svježe pečeni. Automatski jelovnik za juniore od velike je pomoći pri spravljanju domaćih svježih i zdravih obroka za djecu, kao što su razne kašice od voća i povrća. Postoji čak i program za savršeno kuhanje riže na pari. I to je samo nekoliko primjera.

Moderan, kompaktan dizajn

Nova pećnica NN-DS59N odlikuje se kompaktnim dizajnom zbog kojeg će stati u svaku kuhinju te se besprijekorno uklopiti u svaki suvremeni dekor. Staklena vrata bez okvira koja se otvaraju prema dolje, pregledna kontrolna ploča s dodirnim zaslonom i LCD zaslon s bijelim znakovima kuhinji će dodati dašak modernog stila. Iako je pećnica kompaktna, zapremnina unutrašnjosti velikih je 27 litara, što znači da je moguća fleksibilnost pri pripremi namirnica u većini vrsta posuđa.

Lako čišćenje

U kuhanju je lakše uživati kad je čišćenje lakše. Zbog toga je unutrašnjost kombinirane parne pećnice NN-DS59N potpuno ravna i izrađena od nehrđajućeg čelika koji se jednostavno čisti brisanjem. Lako se čišćenje postiže jednim od četiri automatska programa za čišćenje, kao što je program za čišćenje unutrašnjosti vrućom parom.

Panasonicova se pećnica od ostalih razlikuje i po tome što je roštiljski grijač plosnat pa je gornju ploču moguće obrisati jednim potezom. Uz to, zbog toga što nema okretnog pladnja, manje je komponenti koje je potrebno prati, a roštiljski se pladanj može prati u perilici za posuđe.

Trajnost i održivost

Panasonicove uređaje odlikuju visoka kvaliteta, trajnost i snaga, što znači da traju dulje i time pridonose održivom načinu života i održivom društvu. Budući da se inverterskom tehnologijom namirnice spravljaju pri optimalnom napajanju, pećnica NN-DS59N troši manje energije, korisnicima omogućujući kuhanje na održiviji način i uz više vremena koje mogu provesti sa svojim najbližima.

Višenamjenski uređaj s četiri funkcije u jednom tijekom razvoja prolazi kroz nekoliko testova. Namjenski Panasonicovi roboti 60 000 puta pritišću gumbe i 150 000 puta otvaraju vrata, što je broj pokreta koje bi čak i najveći zaljubljenici u kuhanje izveli tek za 15 godina.

Simone Rugiati i Niki Webster testirali su kombiniranu parnu pećnicu Panasonic NN-DS59N

Pećnicu NN-DS59N testiralo je dvoje međunarodno poznatih kuhara: Simone Rugiati, slavni talijanski kuhar i TV voditelj te Niki Webster, kulinarska blogerica i kuharica iz Velike Britanije. Oboje su uživali u eksperimentiranju s novim uređajem i oboje su bili vrlo zadovoljni rezultatima.

Simone Rugiati, poznati talijanski kuhar i TV voditelj: „Veliki sam zagovornik kulture održive prehrane, kupnje lokalno uzgojenih namirnica iz vlastite zemlje te izbjegavanja bacanja hrane jer je hrana bogatstvo koje treba čuvati. Moramo što bolje iskoristiti prehrambenu vrijednost hrane pravilnom pripremom i odnošenjem prema hrani s poštovanjem. A sve se to najbolje postiže kuhanjem na pari. Ovaj se novi Panasonicov proizvod pokazao savršenim kuhinjskim saveznikom u zdravoj i održivoj pripremi namirnica jer se njime zadržavaju okus i prehrambena vrijednost sve hrane.“

Niki Webster, kulinarska blogerica i kuharica iz Velike Britanije: „Meni je najbolje što u ovoj jednoj pećnici postoji više funkcija. To je fantastično! Ne trebaju vam drugi uređaji. Kuhanje na pari mi je stvarno izvanredna značajka. Nikada dosad to nisam vidjela ni u jednoj drugoj pećnici i oduševilo me. Tako brzo kuha na pari! U ovoj se pećnici može pripremiti stvarno zdrava i ukusna hrana.“

Pećnica NN-DS59N postat će dostupna u travnju 2022.

Zajednica Experience Fresh

Experience Fresh postoji i kao zajednica na društvenim mrežama koja se bavi zdravom, svježom i ukusnom hranom, a zamišljena je tako da komunicira sa svim zaljubljenicima u kuhanje. Pridružite joj se i otkrijte sve tajne prirodne, zdrave prehrane, pa čak i poslušajte savjete naših stručnjaka za kulinarstvo! I Panasonic i sami korisnici ondje objavljuju zdrave, veganske i bezglutenske recepte. Sve vas to čeka na kanalima društvenih mreža zajednice Experience Fresh, a zbirka recepata posebno namijenjenih kuhanju u pećnici NN-DS59N nalazi se na adresi www.experience-fresh.eu.

O tvrtki Panasonic

Panasonic Corporation globalni je predvodnik u razvoju inovativnih tehnologija i rješenja za široku primjenu u sektorima komercijalne elektronike, stanovanja, automobilske industrije i poslovanja među tvrtkama (B2B). Tvrtka je 2018. godine proslavila stotu godišnjicu, sastoji se od 522 podružnice i 69 povezanih tvrtki diljem svijeta te je za godinu sa završnim datumom 31. ožujka 2021. prijavila vrijednost konsolidirane neto prodaje od 54,02 milijardi eura (6698,8 milijarde jena). Predana traženju nove vrijednosti kroz suradnju u inovacijama, tvrtka se svojim tehnologijama služi za stvaranje boljeg života i boljeg svijeta za potrošače. Dodatne informacije o Panasonicu: https://www.panasonic.com/global