FOTO by Instagram @krinka.ls / @silvijavipel

Putovanja

Ovog proljeća morate posjetiti vidikovac u Međimurju s kojeg se pruža pogled na četiri države!

Daria Lovrić 22. ožujka 2024.

Mađerkin breg turistička je atrakcija koja svojom ljepotom oduzima dah!

Proljeće je najljepši period u godini u kojem svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi na otvorenom. Ususret uskrsnom periodu vjerujemo da ćete imati kratki, ali slatki godišnji odmor, međutim i ako nećete, želite li istražiti must-visit lokacije u Lijepoj našoj, to uvijek možete i vikendima.

Ako vam je potrebna inspiracija za idući vikend getaway, predstavljamo vam Mađerkin breg, turističku atrakciju u Međimurju koju morate posjetiti.

Obožavate li prirodne ljepote, Mađerkin breg savršeno je mjesto za uživanje na svježem zraku. Naime, brijeg je svega nekoliko metara niži od najviše točke u Međimurju, a pogled s njega dopire do četiri države – Austrije, Slovenije, Mađarske i Slovačke.

Za vrijeme sunčanih i vedrih dana pruža se pogled na cijelo Zagorje, pa čak i na Sljeme. Brijeg je to na kojem će uživati ljubitelji dobrog vina, domaće hrane, ali i oni željni aktivnosti i predivnog pogleda.

Povijesna priča

Na brijegu je jedno vrijeme živjela Emilija Krauthaker koja se u Međimurje doselila iz Budimpešte, a bila je poznatija kao Mađerka. Na brijeg je došla davne 1940. g. kao mađarska balerina i supruga Alberta Krauthakera. Ratna zbivanja uništila su ovu mađarsku obitelj, a nakon što su vinogradi godinama bili zapušteni, danas su kultno mjesto međimurskog vinogorja.

Mađerkin breg udaljen je od Čakovca samo petnaestak kilometara i mjesto je ležerne zabave, dobrog vina i bajkovite prirode.

Biciklističko-informativni centar s vidikovcem s pogledom od kojeg zastaje dah

Mađerkin breg postao je pravo središte za posjetitelje, biciklističko odmorište te prezentacijski i degustacijski centar za Međimursku vinsku cestu.

Biciklističko-informativni centar s vidikovcem izgrađen je od održivih materijala i visok je 28 metara, dok se toranj s platformom za posjetitelje nalazi na 21 metru.

Odlučite li se za bijeg od svakodnevice, obavezno posjetite Mađerkin breg i uživajte u gastro ponudi i prirodnim ljepotama Međimurja.