FOTO by Etsy

Dekor

Ove staklene visibabe pravi su proljetni home dekor!

admin 15. ožujka 2024.

Vjesnici proljeća kao vječna dekoracija...

Kada spominjemo najpoznatije vjesnike proljeća uvijek se divimo raskošnim i živim bojama Šafrana, Tulipana, Ljubičica i Jaglaca, ali ipak postoji jedan cvijet koji ima titulu najljepšeg proljetnog vjesnika, a radi se o – Visibabama!

Visibaba je jedan od najranijih proljetnica koja cvjeta već i krajem siječnja pa makar ispod snijega, sve do travnja. Pojedini cvjetovi cvatu oko 2-3 tjedna.

Visibabe narastu do petnaest centimetara visine, a karakteriziraju je dva lista na dnu stabljike i bijeli cvijet čija je glavica okrenuta u smjeru tla. Ovaj predivni cvijet ima šest latica, gdje tri veće okružuju tri unutarnje i tako čine lijepu i oku ugodnu vizualnu ravnotežu.

Upravo je taj predivan oblik bio inspiracija za home dekor proizvod koji smo pronašli unutar ETSY web trgovine, a radi se o staklenim visibabama koje jedva čekaju biti dio vaše proljetne dekoracije.

Staklene visibabe
Foto: Etsy

Ove ljepotice proizvode se u L’vivu, u Ukrajini korištenjem tradicionalnih tehnika izrade lampi gdje majstor koristi ručne alate za rukovanje staklenim šipkama u boji pod plamenom od 700+ stupnjeva, a kao rezultat dobivate ovu prekrasnu bijelu visibabu.

Staklene visibabe
Foto: Etsy

Visoke su otprilike sedamnaest centimetara i imaju tri bijele latice koje su duge otprilike tri centimetra, s listom pričvršćenim pri dnu.

Pronašli smo ih unutar ETSY web trgovine po cijeni od 30.58$ i ostalo je još samo nekoliko komada.