FOTO by Tobias Baumgaertner

Zabava

Ova slika osvojila je nagradu za najbolju 2020. godine

admin 23. prosinca 2020.

Iza slike zagrljenih pingvina stoji priča koja će vam otopiti srce. Pogledajte VIDEO

Iz turobne godine koja je pri kraju pokušavamo izvući sve najbolje, ali ako smo nešto trebali naučiti onda je to da trebamo cijeniti male stvari koje smo do sada ignorirali. Zagrljaj voljene osobe pruža nam utjehu i čini oslonac za sve teške trenutke koje nam život donosi i upravo je to jedna od stvari koju bismo najviše trebali cijeniti.

No kada izgubite voljenu osobu zagrljaj je opet taj koji može popraviti stvari, a upravo su taj scenarij dočarala dva pingvina iz Melburna koja nam donose nevjerojatnu priču o još nevjerojatnijem životinjskom svijetu.

Fotograf Tobias Baumgaertner uspio je ovaj trenutak uhvatiti svojim objektivom, a fotografija koju je uslikao donijela mu je nagradu za onu najbolju u 2021. godini.

“Dok sam fotografirao pingvine, prišao mi je volonter i rekao da je onaj s bijelim krznom starija dama koja je nedavno izgubila partnera, a drugi je mladi mužjak koji je također ostao bez svoje životne partnerice. Nakon gubitka partnera ova su dva pingvina tri dana zagrljeni provodili vrijeme ispod zvjezdanog neba. Kada sam uspio uhvatiti trenutak u kojem jedan drugog grle i pružaju si utjehu znao sam da je ova fotografija nešto posebno.” – izjavio je autor i dobitnik nagrade na najbolju fotografiju 2020. godine Tobias Baumgaertner.

Video i slika nastali su 2019. godine, a objavljeni su u javnosti tek u ožujku ove godine.

Uživajte u videu i pokušajte kontrolirati svoje emocije: