FOTO by Instagram @spekbar.zg

Zabava

Otvoren Špek bar u Radićevoj – koga vodiš sa sobom?

Daria Lovrić 11. travnja 2022.

Špek bar iz srca Slavonije u srce Zagreba donosi ponudu delikatesa od svinjetine i domaćih rakija

Ulica Pavla Radića, koju svi od milja zovemo Radićeva, spaja zagrebački Donji i Gornji grad, a mnogi ju često nazivaju najljepšom zagrebačkom ulicom. Uz Tkalčićevu, Radićeva je jedna od glavnih favorita kada je u pitanju gastro ponuda.

Uz Ferdinand knedle i ostatak gastronomskih delicija otkrili smo i nedavno otvoren Špek bar. Radi se o lokalu smještenom par kućnih brojeva ispod Ferdinandovih knedli u Radićevoj ulici.

Špek Bar je lokal koji se bavi slavonskom suhom svinjetinom. U svojoj ponudi ima ukupno šest plata suhog mesa. Tri plate imaju nazive u ženskom rodu – Bećaruša, Snaša i Namiguša, dok su druge tri veće i u muškom rodu s nazivima Lola, Bekrija i Bećar. Najskuplja plata je plata Bekrija i sastoji se od sira, slanine, kobasica, kulenove seke, peke i šunke te iznosi 220 kuna.

Sve plate sadrže slaninu, a i razne slavonske specijalitete, poput kobasica, kulenovih seka i kulena. Osim plata, Špek Bar u svojoj ponudi ima i nekoliko sendviča i čvarkuše. Osim klasične ponude pića, ovaj lokal u slavonskom štihu poslužuje i domaće rakije.

Vjerujemo da su svojom ponudom oduševili sve Slavonce u Zagrebu, a i ostatak ekipe. Ovakav lokal će zasigurno biti vrlo zanimljiv turistima jer se radi o tradicionalnoj gastronomskoj ponudi.

Mi jedva čekamo isprobati njihove zanimljive plate. Možete ih pronaći na Instagramu ili Facebook stranici.