FOTO by Instagram @timotej

Putovanja

Otočić Proizd – tirkizni raj u Vela Luci!

Viktoria Mikulić 06. kolovoza 2021.

Nevjerojatno posebna destinacija s rajskim plažama, morem u boji tirkiza i stazicama koje obiluju iscijeljujućom energijom...

Na samom ulazu u duboki velolučki zaljev, smješten je prekrasan otočić Proizd, koji se nalazi zapadno od prekrasne Korčule. Do jedinstvenog otočića Proizd se može doći privatnim plovilom ili taxi brodom koji polazi iz centra Vele Luke.

Godine 2007. prema izboru Hrvatske turističke zajednice, proglašen je za najljepšu plažu na Jadranu. O njemu kao hit plaži pišu reprezentativni časopisi. Daily Telegraf uvrštava ga u 5 naljepših plaža na Jadranu dok ga New York Times preporučuje među 12 najljepših izleta na svijetu.

The Richest site plasira otok Proizd na 9. mjesto između 40 najčišćih mora na svijetu, a na Trip Advisoru se nalazi na 3. mjestu u kategoriji Things to Do in Korcula island

Otok Proizd ima 4 prekrasne šljunčane plaže do kojih vas vode romantične staze kroz borovu šumu.

Sve nijanse tirkiza naći ćete na ovom otoku koji je zbog bistrine mora idealno mjesto za one koji žele istraživati podmorje. Bjelina oblutaka i glatkih strmih stijena zasljepljuje, a ljepota njegovih plaža ostavlja bez daha.

Na otoku se nalazi i nudistička plaža, ujedno jedina na otoku Korčuli, stoga na Proizdu zaista svatko može pronaći svoje mjesto pod suncem.

Zbog iscjeljujuće energije kojom obiluje ovaj rajski otok, boravak na njemu osvježava unutarnju energiju i blagotvorno djeluje na zdravlje, što ćete osjetiti čim prošetate njegovim stazama.

Duž staza su postavljene i energetske klupe, kao dio parka iscijeljujuće energije. Stoga jednom kad dođete na Proizd, ne žurite, zastanite na trenutak, duboko udahnite i osvježite svoju životnu energiju.

Za sve zaljubljene duše, naš savjet je prošetati do Velog boka, poljubiti se na kissing spotu i ponijeti sa sobom uspomenu na najljepše mjesto za ljubljenje.