FOTO by Dolphin Research Center

Ljubimci

Osma godina nerazdvojnog prijateljstva psa i delfina

admin 26. lipnja 2020.

Gunner i Delta rastopili su nam srca

Uvijek je lijepo vidjeti prijateljstvo i ljubav dvije životinjske vrste, ali ova priča koja dolazi iz Floride i više je od toga. Retriver Gunner i delfin Delta upoznali su se prije osam godina u centru za istraživanje delfina i od tada su nerazdvojni.

Gunner je bio štene od svega dva mjeseca kada je upoznao Deltu i već na prvu se moglo vidjeti da će taj odnos biti poseban.

PHOTO: Dolphin Research Center

Sve je krenulo kada je Marie Blanton, Gunnerova vlasnica i trenerica u centru, u svoje ruke uzela treniranje delfina Delte.

Marie je željela da se delfin privikne na sve moguće uvjete, a jedan od njih bio je tada dvomjesečni Gunner, kojeg je sa sobom svakodnevno vodila na posao.

PHOTO: Dolphin Research Center

Kada je Gunner prvi puta došao do ruba bazena očekivala sam da će lajati ili se prestrašiti, ali bilo je upravo suprotno. On je legao i sa zanimanjem promatrao delfina koji je nakon nekog vremena prišao štenetu i od tog trenutka krenulo je nerazdvojno prijateljstvo. Delta je jedan zaigran i znatiželjan delfin i nije dugo trebalo da iste karakteristike prepozna i kod Gunnera. Primijetila sam da svaki put kada dođem na posao s Gunnerom prvo što Delta napravi je to da ode po igračku i donese je svom novom prijatelju na rub bazena” – izjavila je Marie.

PHOTO: Dolphin Research Center

Kroz godine postali su nerazdvojni prijatelji i čine jednu od ljepših priča ljubavi među dvije životinjske vrste.

Iako Marie više nema praksu voditi Gunnera svakodnevno na posao, onaj put kada ga dovede Delta ga odmah primijeti i bude prvi delfin koji dođe do ruba bazena i pozdravi ga.

PHOTO: Dolphin Research Center

Prekrasna priča i još jedan dokaz kako prijateljstvo ne poznaje razlike.