FOTO by RSPCA / Pexels

Zabava

Osjećate se bezvoljno? Ugledajte se na egzotičnu žabu koja je proputovala pola svijeta na hrpi banana

Krešimir Šustić 07. srpnja 2020.

Dok jedni gledaju Netflix, drugi putuju svijetom i zabavljaju se!

Dok međunarodna putovanja za većinu nas trenutno ne dolaze u obzir, egzotična žaba uspjela je proputovati od Kolumbije do Walesa, koristeći banane kao prijevozno sredstvo.

Očigledno je da su banane prošle nekoliko različitih prijevoznih sredstava, ali nemojmo pokvariti magiju činjenicama da je ovo životni san skoro pa svakome od nas.

Bilo kako bilo, vjeruje se da je mali vodozemac preživio put usporavajući svoj metabolizam, te tako doživio avanturu života i postao pravi viralni hit.

Žaba, koja je dobila ime “Asda”, odvedena je u centar za životinje u Walesu, a tamo su je djelatnici nahranili poslasticom u obliku cvrčaka, kako bi se osiguralo da se dobro nahrani nakon dugog i stresnog putovanja svijetom.

Uspjela je preživjeti cijelo putovanje bez hrane, pametnim zatvaranjem vlastitog tijela, te dokazala koliko su vodozemci moćni, iako na prvu ne djeluju tako.

Vrlo je malena, s tijelom veličine palca, no ne zna se da li je beba koja je tek upoznaje svijet ili odrasla vrsta kojoj ovo možda čak i nije prvo takvo putovanje.

Ludo je pomisliti da je malo stvorenje ove godine doživjelo više putovanja nego mi, pripadnici ljudske vrste, ali uvijek je sjajno kada priča ima sretan kraj.

Pouka priče je da nikada ne podcjenjujemo snagu banana jer možda jesu samo zdrave voćke, ali za malena bića poput Asde one su prijevozno sredstvo koje ih može odvesti na krstarenje svijetom.