FOTO by Saša Kopčok

Dekor

Oplemenjen skandinavskim detaljima postavili smo blagdanski stol vrijedan divljenja

admin 15. prosinca 2023.

U božićno vrijeme blagdanski stol postaje centralno mjesto okupljanja...

Malo po malo zagazili smo u sredinu prosinca i šušur blagdanskog raspoloženja uskoro će biti na vrhuncu. Skoro pa je nemoguće izbjeći blagdanske pjesme, miris kuhanog vina i sjaj lampica koje viđamo na svakom koraku.

Nadamo se da ćete na vrijeme obaviti božićni šoping jer uskoro kreću blagdanske gužve uz koje ćete poželjeti ne ići nikamo i uživati u toplini svog doma.

Ovog vikenda palimo treću svijeću našeg adventskog vijenca, a to znači da smo korak bliže onoj čarobnoj badnjoj večeri, uživanju u krugu obitelji, gledanju božićnih filmova i otvaranju darova.

Iako će se većina lijepih trenutaka odvijati u dnevnom boravku, nitko neće moći zanemariti mirise pečenja, francuske salate i domaćih kolača koji će se širiti s blagdanskog stola.

Detalji koji će oplemeniti vaš blagdanski stol

Ovih blagdana čaroliju Božića preselite i u blagovaonicu tako što ćete svoj blagdanski stol upotpuniti detaljima.

Unutar JYSK ponude pronašli smo predivne ukrasne detalje kojima smo odlučili obogatiti svoj blagdanski stol te postići taj poseban osjećaj kojeg Skandinavci, kao najsretniji ljudi na svijetu, postižu već stoljećima.

Čarolija Božića na blagdanskom stolu

Ono što je zanimljivo kod HYGGE-a je to što on ne predstavlja rezultat već proces unutar kojeg se stvaraju posebne emocije, osjećaji i uspomene. Tako smo se i mi odlučili poigrati i ovih blagdana prenijeti svu čaroliju Božića na blagdanski stol, a u JYSKu smo pronašli dekoracije koje su nam to omogućile.

Zlatni nadstolnjak ukrašen zvijezdama padalicama poslužio je kao odlična podloga za sve što smo zamislili. Predivni porculanski tanjuri i zdjelice u bež boji savršeno su se uklopili u našu ideju, dok smo dekoraciju prepustili drvu i materijalima iz prirode.

Drveni ukrasni pladanj iskoristili smo za postizanje osjećaja topline, a češeriukrasna drvca i orasi koje smo na njega postavili učinili su da taj osjećaj bude još veći.

U ovoj varijanti ovaj pladanj nam je poslužio za dekoracije, ali nije isključeno da na njega servirate mirisne medenjake ili kuglof.

Sredina stola bila je rezervirana za elegantne crne svijećnjake, a iz iste kolekcije koristili smo i vazu upotpunjenu borovim grančicama. U nastavku pogledajte video koji će vas inspirirati da ovih blagdana i vaš stol bude u skandinavskom štihu.

Inspirirajte se JYSK božićnom ponudom

Prilikom postave blagdanskog stola, cijelo vrijeme vodili smo se HYGGE osjećajem. Blagdani prije svega trebaju biti jednostavni, najvažnije je da se obitelj okupi za stolom i razmjenjuje uspomene koje su stvorili tijekom čitave godine, uz nazdravljanje i širok osmijeh na licu. 

Ako i vi želite postići sličan ugođaj, unutar JYSK božićnog asortimana pronaći ćete inspirativne ideje koje će vas podsjetiti na činjenicu da je Božić prvenstveno osjećaj koji nas podsjeća da je najvažnije uživati u sitnicama i imati bližnje uz sebe.

Za još više blagdanske inspiracije i postizanje HYGGE atmosfere posjetite JYSK Instagram ili posjetite jysk.hr.