FOTO by IMDb

Film

“One of Us is Lying” – stigla nova Netflix serija prema New York Times bestselleru!

Viktoria Šafranić 18. veljače 2022.

Priča o 4 osumnjičenika za ubojstvo tinejdžera...

“One of Us is Lying” temelji se na istoimenom najprodavanijem romanu autorice Karen M. McManus koji je proveo više od 200 tjedana na popisu bestsellera New York Timesa. Misterij okružuje Bayview High gdje pet učenika završi u školskom pritvoru, a samo četiri izađu živa.

Radnja se fokusira na grupu tinejdžera od kojih su svi osumnjičeni za ubojstvo. Simona ubija alergija na kikiriki nakon što mu netko ubaci ulje od kikirikija u šalicu vode – ali tko je krivac?

Bronwyn Rojas, Nate Macauley, Addy Prentiss i Cooper Clay četiri su naratora knjige koji postaju osumnjičeni za Simonovo ubojstvo, budući da je svaki od njih imao motiv da ubije Simona: vodio je aplikaciju za tračeve pod nazivom About That, a njegova je sljedeća objava bila razotkrivanje njihovih najmračnijih tajni. Kad ih optuže, tajne postupno izlaze na vidjelo, dijelom zbog Tumblr postova navodnog ubojice.

Njihovi se životi momentalno mijenjaju, a rezultat je sljedeći: Addyna prevara dečka Jakea Riordana rezultira njihovim prekidom i njezinim izopćenjem; Bronwynino varanje na satu kemije ugrožava njezin prijem na Yale i šalje je u Nateovo naručje; Cooperova homoseksualnost stavlja njegovu bejzbolsku budućnost na kocku i otkriva lažne prijatelje; a Nateova prošla kriminalna povijest, uključujući dilanje droge, u konačnici ga dovodi u zatvor, optuženog za Simonovo ubojstvo.

Iako serija možda neće točno pratiti knjigu, čini se da prve tri epizode sugeriraju da će biti vrlo blizu. Za one koji čitaju knjigu, vjerojatno će biti zadovoljni adaptacijom.

Za one koji je nisu pročitali i jedva čekaju finale da saznaju tko je to učinio, nažalost nije na nama da vam to otkrijemo. Neka bude zanimljivije…