FOTO by Instagram @drink.loving.couple

Dom

Nutella Blackberry Martini – slasni jesenski napitak koji budi sva čula!

Daria Lovrić 03. listopada 2023.

Gin, orah, Nutella, kupina… spoj je kojem ne možemo odoljeti!

Kada pomislimo na koktele, neke od prvih asocijacija su nam ljeto, more, pool party, led i visoke temperature. Ipak, postoji mnoštvo verzija koje obožavamo piti tijekom cijele godine, posebice u hladnijim mjesecima.

Čim se temperature krenu spuštati, vraćamo se dobro poznatim jakim okusima čokolade, orašastih plodova poput lješnjaka i oraha te bobičastom voću.

Kako bi spremni dočekali jesenske zabave u vlastitom domu i ženska druženja vikendom, bacili smo se u potragu za ukusnim jesenskim koktelima koji će probuditi sva naša čula. Ovog puta, za oko nam je zapela efektna alkoholna slastica s najpopularnijim namazom Nutellom.

Moramo priznati da je ona bila glavni okidač radi kojeg smo se zaustavili na receptu. Čim smo pročitali druge sastojke poput gina te likera od oraha, kupine i čokolade, morali smo ga kušati. U nastavku vam donosimo recept:

Sastojci:

  • 15 g ili 1 i pol žlica Nutelle
  • 45 ml gina
  • 15 ml likera od kupine
  • 15 ml likera od oraha
  • 15 ml likera od čokolade

Priprema:

Osim sastojaka, za Nutella Blackberry Martini potrebna vam je jedna klasična čaša ili shaker, čaša za Martini i led. Sve sastojke stavite u čašu ili shaker, dodajte led i dobro promućkajte.

Napitak izlijte ili procijedite u čašu za martini i po želji ukrasite bobicom kupine. Kako ne biste morali dugo miješati sastojke da se lijepo povežu, prethodno malo zagrijte Nutellu i uživajte u božanstvenom okusu savršenog jesenskog koktela.