FOTO by Instagram @jindalcocoa / @eat.click.travel
NO BAKE čokoladni tart s jagodama
Dekadentan tart baš za vas!
Ljeto predstavlja sezonu romantičnih piknika, okupljanja u vrtu s prijateljicama i večera koje se pamte. Upravo zato nam ljeti pašu ležerne “no fuss” slastice koje se lako pripremaju i hrane sve, od velikih do malih.
Za sve vas koji niste eksperti za pečenje, imamo recept baš za vas!
Dekadentan i božanstven, to je tart za čiju ćete se zadnju krišku boriti.
Fina čokolada i osvježavajuće voće u idealnoj ljetnoj kombinaciji sa slatkim vrhnjem za šlag, ostavit će vaše članove obitelji, prijatelje i goste bez riječi. Donosimo vam ljetni klasik u novom ruhu – Bon Appétit!
Sastojci
Za podlogu:
- 250 g mljevenog keksa (petit, oreo, plazma i sl.)
- 25 g kakaa
- 100 g otopljenog maslaca
- 2 žlice meda
- 1 žlica ruma
- 3 žlice mlijeka
Za čokoladni ganache:
- 200 ml slatkog vrhnja za kuhanje
- 100 g čokolade za kuhanje
- 200 g mliječne čokolade
Još:
- jagode za dekoraciju
Priprema
- Otopite maslac i dok se hladi sameljite kekse.
2. Dodajte kakao, otopljen maslac, med i rum pa sve dobro sjedinite u jednoličnu smjesu. Na kraju dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte tako da dobijete mrvičastu smjesu.
3. Uzmite kalup za tart i dobro utisnite smjesu prstima. Odložite podlogu u hladnjak dok pripremate ganache.
4. U lončić ulijte slatko vrhnje za kuhanje i zagrijavajte na srednjoj vatri.
5. Skinite sa vatre prije nego što proključa i ubacite obje vrste čokolade izlomljene na kocke. Žlicom miješajte dok se sva čokolada ne otopi i dok ne dobijete glatku i sjajnu ganache kremu. Maknite lončić s vatre i pustite neka se ohladi.
6. Izvadite podlogu iz hladnjaka i izlijte ganache preko nje. Poravnajte i vratite ju na hlađenje na 8 sati ili preko noći.
7. Kada je tart potpuno hladan, ukrasite ga jagodama po želji.
U slast!