FOTO by Instagram @jindalcocoa / @eat.click.travel

Dom

NO BAKE čokoladni tart s jagodama

Mia Vodopija 20. svibnja 2021.

Dekadentan tart baš za vas!

Ljeto predstavlja sezonu romantičnih piknika, okupljanja u vrtu s prijateljicama i večera koje se pamte. Upravo zato nam ljeti pašu ležerne “no fuss” slastice koje se lako pripremaju i hrane sve, od velikih do malih.

Za sve vas koji niste eksperti za pečenje, imamo recept baš za vas!
Dekadentan i božanstven, to je tart za čiju ćete se zadnju krišku boriti.

Fina čokolada i osvježavajuće voće u idealnoj ljetnoj kombinaciji sa slatkim vrhnjem za šlag, ostavit će vaše članove obitelji, prijatelje i goste bez riječi. Donosimo vam ljetni klasik u novom ruhu – Bon Appétit!

Sastojci

Za podlogu:

  • 250 g mljevenog keksa (petit, oreo, plazma i sl.)
  • 25 g kakaa
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica ruma
  • 3 žlice mlijeka

Za čokoladni ganache:

  • 200 ml slatkog vrhnja za kuhanje
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 200 g mliječne čokolade

Još:

  • jagode za dekoraciju


Priprema

  1. Otopite maslac i dok se hladi sameljite kekse.

2. Dodajte kakao, otopljen maslac, med i rum pa sve dobro sjedinite u jednoličnu smjesu. Na kraju dodajte mlijeko i sve dobro izmiješajte tako da dobijete mrvičastu smjesu.

3. Uzmite kalup za tart i dobro utisnite smjesu prstima. Odložite podlogu u hladnjak dok pripremate ganache.

4. U lončić ulijte slatko vrhnje za kuhanje i zagrijavajte na srednjoj vatri.

5. Skinite sa vatre prije nego što proključa i ubacite obje vrste čokolade izlomljene na kocke. Žlicom miješajte dok se sva čokolada ne otopi i dok ne dobijete glatku i sjajnu ganache kremu. Maknite lončić s vatre i pustite neka se ohladi.

6. Izvadite podlogu iz hladnjaka i izlijte ganache preko nje. Poravnajte i vratite ju na hlađenje na 8 sati ili preko noći.

7. Kada je tart potpuno hladan, ukrasite ga jagodama po želji.

U slast!