FOTO by Cosmopolitan

Film

Netflixova adaptacija zadnjeg romana Jane Austen dolazi na male ekrane

Mia Vodopija 18. lipnja 2021.

Ako ste fan serije Bridgerton, bit ćete fan i Uvjeravanja od Jane Austen!

Nije tajna da Hollywood voli serije iz prošlih vremenskih razdoblja (sjećate li se samo Bridgertona?). Budući da su obožavatelji serije već žalili kako Regé-Jean Page više ne igra zamamnog Simona Basseta, vrijeme je da skrenemo pažnju na još jednu Netflixovu adaptaciju iz istog vremenskog razdoblja: Uvjeravanje.

Ako ste ljubitelj Jane Austen, vjerojatno ste upoznati s klasikom iz 1817. godine. Uvjeravanje je roman koji slijedi modernu mladu ženu (dobro, barem modernu u 19. stoljeću) koja mora birati između svog bivšeg ljubavnika ili staviti prošlost iza sebe i slijediti rigorozna društvena pravila.

Ne zvuči li ovo kao da ćemo dobiti još jednu Netflixovu uzbudljivu ljubavnu vezu? Budući da je gigantska streaming platforma najavila vijest o adaptaciji još u travnju 2021. godine, vjerojatno želite sve skrivene detalje, bilo da se radi o dodjeljivanju uloga, datumima premijere itd.

Srećom po vas, imamo sve najnovije informacije – i nekoliko glumačkih fotografija Uvjeravanja.

Evo što treba znati o predstojećem filmu:

Možda se neki od vas pitaju o čemu se uopće radi Uvjeravanje? Ako nikada niste čuli za ovaj klasični roman Jane Austen, možda je vrijeme da odete u knjižnicu? Ne? Dobro, u svakom slučaju, evo kratkog sažetka priče izravno s Netflixa:

“Živeći sa svojom snobovskom obitelji na rubu bankrota, Anne Elliot neskladna je žena s modernom osjetljivošću. Kad se Frederick Wentworth – onaj zgodni muškarac kojeg je jednom odbila – vrati natrag u njezin život, Anne mora birati hoće li prošlost ostaviti iza sebe ili će slušati svoje srce kad su u pitanju druge šanse.”

Uvjereni smo da ćemo se svi odmah navući na to, ali si vjerojatno i postavljamo bitno pitanje: Hoće li Netflix ostati vjeran originalnoj knjizi ili će učiniti ono što želi – à la Hollywood 21. stoljeća?

Streaming gigant je obećao kombinaciju oboje, što se nadamo da znači da će filmofili dobiti novi pogled na priču, ali Austen puristi će ipak dobiti trenutke koji ostaju vjerni romanu.

Kada smo to napokon riješili, zanima nas tko je sve u glumačkoj postavi? Tri su velike zvijezde, koje nas oduševe svojim talentom i karizmom, dobile uloge.

Dakota Johnson kao prekrasna heroina Anne Elliot, britanski glumac Cosmo Jarvis kao šarmantni kapetan Fredrick Wentworth.

I jednostavno ne možemo zaboraviti Henryja Goldinga kao zgodnog gospodina Elliota, Anneinog rođaka.

E sada smo vas zbilja zaintrigirali i priznajte da vas zanima kada izlazi Uvjeravanje? To nažalost neće biti tako skoro, izlazi tek 2022. godine. Znamo, i mi smo malo tužni zbog toga.

Filmska proizvodnja započela je u svibnju 2021., pa očekujte da ćete ove godine vidjeti više fotografija sa seta.

Za sve fanove sličnih filmova i serija, koji željno iščekuju trailer, Netflix ima mirijadu sličnog sadržaja kojeg možete gledati!