FOTO by @mojsvijetmirisa

Dom

Neka mirisi blagdana ispune svaki kutak vašeg doma

admin 21. prosinca 2021.

Saznaj koji blagdanski miris budi najveće emocije u tebi

Prosinac je mnogima omiljeni mjesec u godini, a za to su zaslužni blagdanska čarolija i kombinacija pozitivnih emocija koje se šire u zraku.

Za one najmlađe simbol blagdana su pokloni, ali oni nešto stariji znaju da suština Božića leži u uspomenama, mirisima i sjećanjima koje dijelimo s najmilijim ljudima oko sebe.

Ponekad je dovoljna sitnica da se u našem mozgu stvori splet pozitivnih emocija, a one mogu doći sasvim spontano.

To se može dogoditi kada vidimo prekrasno okićenu jelku, kada čujemo stih omiljene blagdanske pjesme ili kad opipamo snijeg, ali niti jedan osjet ne stvara koktel emocija poput mirisa koje nas vraća u djetinjstvo.

Miris kuhanog vina, jabuke i cimeta…

Kao jedan od sinonima za Božić, kuhano vino sastavni je dio blagdana koje grije tijelo i dušu. Uz nezaobilazne arome jabuke i mirisa cimeta kuhano vino možemo osjetiti na svakom koraku, u svakoj ulici, u svakom domu…

Sastojci:

  • 500 ml bijelog vina
  • 250 ml bistrog soka od jabuke 
  • 3 žlice šećera
  • komadići sušene jabuke 
  • klinčića
  • štapić cimeta
  • limunova korica

Priprema:

Ubacite i prokuhajte sve sastojke osim limunove korice. Kada sve prokuha ostavite još neko vrijeme na laganoj vatri, procijedite i dodajte malo limunove korice. 

Photo by envy Croatia

Ako je miris kuhanog vina, jabuke i cimeta tvoj “trigger” za blagdansku čaroliju onda će te oduševiti i Limitirana Glade Apple Cozy Cider svijeća. Vaš dom bit će ispunjen trenutcima ugode jer će miris jabuke i cimeta u hladnim danima pružiti željenu toplinu oko Vašeg srca.

Naranča – carica blagdana

Današnja djeca sigurno bi ostala razočarana kada bi u božićnoj čizmici pronašla nekoliko naranči, ali upravo su one, u kombinaciji s nekoliko bombona i orašastih plodova, činile temelj svakog poklona. Iako vam se sada to možda čini čudnim, svježa naranča u čizmici smatrala se luksuzom i oni nešto stariji dobro pamte njen friški miris na svojim rukama. 

Danas su naranče zamijenili razni gadgeti i igračke, ali njen miris ostao je simbol skromnosti i radosti koju je izazivao. Jedan od limitiranih mirisa unutar Glade blagdanske kolekcije donosi mirisne note bobičastog voća i naranče te stvara blagdanski ugođaj pun ljubavi i radosti.

Photo by envy Croatia

Možda više nismo toliko mladi da darujemo naranče, ali smo dovoljno stari da nas Berry Winter Kiss vrati na sjećanja iz djetinjstva.

Miris svježeg snijega u zraku

Lako je moguće da nas niti jedan miris ne može vratiti u djetinjstvo kao miris svježe napadalog snijega kroz koji jurimo čvrsto se držeći za saonice. Dovoljno je nekoliko centimetara ovog bijelog pokrivača da svako dijete pronađe radost u grudanju, sanjkanju ili izradi snjegovića.

Miris snijega u zraku vratit će nas u dane kada smo bezbrižno uživali i veselili se sitnicama koje danas uzimamo zdravo za gotovo.

Photo by envy Croatia

Snowy Frosty Air Glade limitirana mirisna svijeća donosi nalet svježeg zraka te osvježavajući miris eukaliptusa i cedrovine.

Začinite prosinac Glade blagdanskim mirisima

Ovih blagdana uživajte u tri limitirana Glade mirisa od kojih svaki priča svoju priču i donosi mirise u kojima već godinama uživamo.

Photo by envy Croatia

Za još više mirisne inspiracije posjetite Moj svijet mirisa Instagram i Facebook stranicu.