FOTO by alattefood
Napravite homemade sladoled od jagoda!
U nastavku vam donosimo recept za najdraži desert od jagoda u domaćem ruhu!
Malo tko može odoljeti božanstvenom zamrznutom desertu koji nas već više od tisuću godina rashladi kada je to najpotrebnije. Spoj savršenih okusa pravi je raj za naše nepce, a još je bolji kada je napravljen u vlastitoj kućnoj radinosti s omiljenim voćem.
Pošto su jagode trenutno aktualne i svi ih obožavamo, pronjuškali smo internetom kako bi pronašli jednostavan recept sa standardnim sastojcima.
U nastavku vam donosimo kako da pripremite čaroliju okusa u vašoj oazi mira i neometano uživate u sunčanim danima ispred nas.
Potrebni sastojci: 2 dcl tvrdo tučenog vrhnja, 500 g jagoda, 1 dcl mlijeka, 2 žlice meda, pola šalice šećera, 1 žlica ekstrakta od vanilije i žlica limunovog soka.
Prvo što trebate učiniti je oguliti i nasjeckati jagode. Ovisno o vašim ukusima i željama, možete ih nasjeckati na veće ili manje komadiće.
U veliku zdjelu pomiješajte jagode sa šećerom, medom i limunovim sokom i ostavite da smjesa odstoji oko 15-20 minuta. Šećer i kiselina iz limunovog soka otpustit će sokove jagode, čineći ih mekšima.
Kada smjesa odstoji, pomoću vilice ili blendera usitnite komade jagoda dok ne dobijete gustu smjesu.
U smjesu dodajte tvrdo tučeno vrhnje, mlijeko i ekstrakt vanilije, dobro promiješajte i izlijte u posudu u kojoj mislite držati sladoled.
Ohladite ga 3-4 sata u zamrzivaču, a prije posluživanja ostavite da odstoji 5-10 minuta ako vam je draža mekša verzija.