FOTO by Saša Kopčok

Dom

Napravili smo jesenski cheesecake s Baileysom

admin 04. listopada 2023.

I sve FINO počistili...

Dolazak prvih jesenskih dana u nama budi neki osjećaj topline jer znamo da ćemo uskoro uživati u trenucima umotani u omiljenu dekicu, gledajući omiljenu seriju uz “prstohvat” omiljenog ića i pića.

Ako ćemo Gin kategorizirati kao omiljeno ljetno, mislimo da nećemo pogriješiti ako Baileys etiketiramo kao najbolje jesensko/zimsko piće i da njegov kremast okus savršeno parira nadolazećim tmurnim danima.

Baileys je toliko snažno razvio svoju paletu proizvoda da u njemu možete uživati u svim mogućim načinima. Možete ga ispijati samostalno, možete ga konzumirati kao čokoladno mlijeko, možete ga jesti kao čokoladu ili kao punjenje prefinim Macaronsima.

Još jedan omiljen način konzumacije Baileysa je kao sastojak unutar nekih slastica, a mi ćemo ovog puta pripremiti klasični cheesecake s nekoliko kapljica ovog neodoljivog likera.

Fino smo sve pripremili…

Cheesecake spada u onaj kolač za koji možete potrošiti puno, ali i prihvatljivo, ovisno o tome koje brendove sastojaka birate. Neka prosječna cifra koju ćete potrošiti na sastojke iznosi oko 15 eura, a bit će vam potrebno oko sat vremena da sve pripremite i pospremite. 

Nama je trebalo nešto kraće jer smo se za fazu čišćenja “naoružali” FINO proizvodima koji su nam bili odlični pomoćnici od procesa izrade do završnog glancanja kuhinje.

Opskrbili smo se folijom, papirom za pečenje, spužvicama, čarobnim i vlažnim krpama te krenuli u pripremu svog omiljenog jesenskog kolača uz dodatak omiljenog likera.

Sastojci i priprema…

U nastavku vam donosimo sastojke, pripremu i kratki video izrade i nadamo se da ćemo i vas motivirati za izradu jednog. 

Sastojci: 

  • 2 crvena kisela vrhnja
  • 500 grama krem sira (mi smo koristili ABC)
  • 2 jaja
  • 125 grama maslaca
  • 220 grama keksi (mi smo koristili Digestive)
  • pola limuna
  • 2 vanilin šećera
  • obični ili smeđi šećer
  • par kapljica Baileysa

Priprema:

Izrada cheesecakea sastoji se od 3 koraka i jednom kada savladate recept bit ćete iznenađeni brzinom pripreme. Za početak postavite papir za pečenje u kalup i zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Bacite se na izradu prvog biskvitnog sloja. Izmrvite kekse i u njih dodajte 5 žličica šećera i prethodno rastopljeni maslac te par kapljica Baileysa, sjedinite smjesu rukama i fino ju posložite na dno vašeg kalupa. Stavite tri minute biskvit u pećnicu i bacite se na drugi sloj. Izmiješajte krem sir, limun, jaja, šećer i vanilin šećer te sve dobro izmiksajte. 

Izlijte kremu na biskvitni sloj i dobro ga razmažite te ga stavite u pećnicu 20-ak minuta na 170 stupnjeva. Zadnji korak je najbrži, a svodi se na miksanje kiselog vrhnja, šećera i vanilin šećera. Nakon što nanesete i posljednji bijeli sloj stavite ga još nekoliko minuta u pećnicu, a nakon toga premjestite u hladnjak. 

Sada ste došli do onog najtežeg koraka u kojem morate četiri sata čekati da se kolač ohladi, ali jednom kada to prođe spremni ste počastiti nepce odličnim desertom.

Vrijeme je za čišćenje kuhinje

Kao glavni alat u čišćenju kuhinje odabrali smo FINO vlažne krpe. Ove ultra upijajuće i dugotrajne vlažne krpe neophodno su sredstvo za čišćenje svih površina. Apsorbiraju bakterije, mikrobe i mikroorganizme, koji se uklone s krpe prilikom njenog ispiranja pod vodom. Ne ostavljaju vlakna.

Glavne zvijezde ispred sudopera bile su spužvice za pranje, jedne standardne, a druge imena “Green life” izrađene od reko materijala kojima ne štetite okolišu. Moramo priznati da su ove “zelene” naš favorit, bolje leže u ruci i lakše skidaju svaku mrlju s vašeg posuđa. 

FINO mikrofiber krpu koristili smo za sve i na svim površinama, jednostavno je odlična. Savršeno uklanja prašinu, otiske prstiju i fleke bez ostavljanja tragova i vlakana. Idealna je za bilo koju namjenu (suha ili vlažna, uz upotrebu deterdženata ili bez) i na bilo kojoj površini (staklo, drvo, metal, itd.).

Njen specijalni sastav velike gustine i moći upijanja osigurava savršene rezultate čišćenja čak i najosjetljivijih površina, bez opasnosti od grebanja. Ne ostavlja mrlje i vlakna tokom i nakon čišćenja. Može se prati u perilici rublja na temperaturi do 60°C. 

Iako ju nismo previše koristili u jednom trenutku odlično nam je došla žica za teflonske površine. FINO spužva za teflon ima snažnu moć čišćenja pri čemu ne ostavlja ogrebotine, a zahvaljujući svom specijalnom sastavu od polipropilena i poliuretanske pjene.

Sada možemo uživati u odličnom kolaču i čistoj kuhinji

Nakon što smo kompletno počistili kuhinju i popili zasluženu kavicu vrijeme je da maknemo foliju s naše slastice i pogledamo rezultate. Nadamo se da smo i vas inspirirali da napravite jednu vikend slasticu i počastite se ovim odličnim jesenskim receptom. 

Ako ćete se i vi “naoružavati” proizvodima za čišćenje unutar FINO linije pronaći ćete sve što vam treba.

Posjetite njihovu službenu Fino stranicu, a za još više savjeta o blistavo čistoj kuhinji kao i ostalim prostorijama u vašem domu posjetite i njihovu društvenu mrežu Instagram

FINO je Vaš razlog za osmijeh!