FOTO by Instagram @vintagegarden

Dekor

Najšarmantniji božićni bistro u kojem će se tražiti mjesto više!

Viktoria Mikulić 26. studenoga 2021.

Ovog Adventa, svi putevi vode u Budimpeštu…

Budimpešta, taj bajan europski grad koji leži na Dunavu, s mostovima i zidinama koji izgledaju kao iz nekog drugog doba, jedan je od češćih odabira za godišnji odmor.

Svako godišnje doba u Budimpešti ima posebnu draž, no zima je daleko najčarobnija.

2019. godine njihov je Advent proglašen najbolji u Europi, što uopće ne iznenađuje s obzirom na domišljatost Mađara u dekoriranju i ponudi.

Prošlog vikenda, Budimpešta je jedan od prvih gradova koji je upalio svoje lampice i u potpunosti su otvoreni za posjetitelje, što nažalost nije bio slučaj prošle godine kada nitko nije mogao ni blizu.

Ako ste ovog prosinca planirali barem za vikend negdje otputovati, Budimpešta je idealna lokacija. Na samo 3h od Zagreba, sasvim je dovoljno da krenete u petak iza posla i već istu večer nazočite čarima njihovog božićnog marketa.

S obzirom da se mi spremamo otići tamo, istražili smo gdje bi bilo dobro pojesti neki ukusan obrok, popiti mirisno kuhano vino, a pritom se i poslikati. Naravno, na adventskim kućicama ima svega navedenog, no za sve one zimogrozne poput nas, pronašli smo cozy bistro u kojem nam neće biti hladno, a u kojem ćemo se osjećati kao da smo u nekom božićnom filmu.

Riječ je o Vintage Garden bistrou koji svake sezone, kao i za neke specifične dane poput Valentinova ili Hallowena, osmisli najkreativniji dekor. Preko ljeta su imali neodoljiv klavir s pastelno rozim cvjetovima koji su vrvjeli oko njega, a za blagdane su nam pripremili pravu čaroliju.

Kompletan strop prekrivaju magične božićne kuglice, a tu je i božićna jelka s predimenzioniranim poklonima i sobom, kao i poklončići koji se nalaze na zidu.

Dovoljno je samo ogledati ove atrakivne fotografije i odmah se poželjeti teleportirati. Nadamo se da će vam ove Instagram slike biti inspiracija za vlastiti blagdanski dekor, ili jednostavno ideja da čim prije date petama vjetra…