FOTO by Instagram @exploringzagreb / @ slukii / @mlerotic

Putovanja

Najfotogeničnija zagrebačka ulica ponovno zablistala u svom najljepšem izdanju!

Daria Lovrić 13. travnja 2023.

Procvjetale japanske trešnje Šulekovu pretvorile u mjesto kao iz bajke!

Svako godišnje doba ima svoje čari, međutim proljeće je većini ljudi omiljeno razdoblje. Temperature su vrlo ugodne, nije nam prevruće niti prehladno, sve više vremena provodimo na otvorenom, a priroda izgleda ljepše nego ikada.

Dolaskom toplijih dana, livade i krošnje stabala se bude i bivaju ukrašeni predivnim cvijećem. Prvi dani proljeća najavljuju početak cvjetanja stabla japanskih trešanja čija je ljepota iako kratkotrajna, naprosto neopisiva.

Kao i svake godine, nestrpljivo čekamo najpoznatiju zagrebačku magnoliju na Tomislavcu da ukrasi grad svojim predivnim cvjetovima i službeno otvori proljetnu sezonu. Ovih dana ružičastoj rapsodiji pridružila su se i stabla trešanja u Šulekovoj i kao svake godine, iznova nas ostavila bez teksta.

Neizostavna foto lokacija nalazi se u ulici Bogoslava Šuleka, točnije u dijelu između Bužanove i Zvonimirove. Kulisa koja ostavlja bez daha preplavila je društvene mreže, a stabla bogata cvjetovima izgledaju zapanjujuće poput onih iz dalekog Japana.

Cvjetovi trešnje smatraju se najčišćim izrazom ljepote te simbolom sreće i želje za svijetlom budućnošću.

Iako je vrijeme ovih dana promjenjivo, nadamo da će se za vikend stabilizirati kako bi mogli uživati u ljepotama Zagreba i prošetati Šulekovom uživajući u ružičastoj bajci.