FOTO by Peter Irman

Tech

Motovun – pitoreskni gradić ovjekovječen kroz najljepše kadrove Xiaomi 14 Ultra pametnog telefona!

Viktoria Mikulić 05. travnja 2024.

Snimili smo nezaboravne fotografije uz pomoć novog pametnog ljubimca - Xiaomi 14 Ultra!

Proteklih dana, imali smo priliku posjetiti Motovun, pitoreskni istarski gradić najpoznatiji po cijenjenim bijelim tartufima, fantastičnom vinu i maslinovom ulju, kao i film festivalu. Odsjeli smo u hotelu Kaštel koji nas je razmazi u potpunosti vrhunskim delicijama, spa zonom i smještajem koje vraća u neka jednostavnija vremena.

MOTOVUN I SVE NJEGOVE ČARI

Grad s nazubljenim kruništem zvonika i crkvom Sv. Stjepana dominira dolinom rijeke Mirne i Motovunskom šumom. U prapovijesnim vremenima, na brežuljku su Ilirska i Keltska plemena gradila svoje utvrde, a ime mu je keltskog porijekla – nastalo od talijanske riječi Montona, što znači grad u gori.

Upravo je ovakvo simbolično mjestašce idealan odabir za najljepše fotografije. Isprobali smo novi Xiaomi 14 Ultra koji nas je u potpunosti oborio. Vrhunska profesionalna slika, neusporediva izvedba i inovativni dizajn samo su neki od aduta koji ga krase, a mi bismo mu dodali još i epitete: moćan, jedinstven, bezvremenski, privlačan.

Iako je Motovun sam po sebi šarmantan gradić u kojem svaki detalj priča neku posebnu priču, Xiaomi 14 Ultra dodatno je uljepšao već postojeću sliku grada i učinio da svaki kutak izgleda poput slikarskog platna.

XIAOMI LEICA MASTERCLASS RADIONICA

Ove fotografije nastale su nakon Xiaomi Leica Masterclass radionice, a službeni fotograf iste, Anto Magzan, uveo nas je u svijet fotografije i objasnio kako se fotografiranje može objasniti na najjednostavniji način, a to je crtanje svjetlom.

Da podsjetimo, Xiaomi je 18. listopada 2023. u Galeriji Kranjčar u Zagrebu predstavio izložbu fotografija o procesu stvaranja Lepoglavske čipke, koje je autor, priznati i nagrađivani fotograf Anto Magzan snimio pametnim telefonom iz najnovije Xiaomi 13T serije.

Uz podršku fotografa Ante Magzana i Petera Irmana, uspjeli smo vidjeti i najsitnije detalje ovog šarolikog gradića…

Cijena uređaja je 1.499 EUR, a ukoliko se kupi do 10.4. na poklon se dobije Redmi Pad SE. U nastavku možete potražiti prodajna mjesta:xiaomi.com.hr/xiaomi14.

U nastavku donosimo više detalja o Xiaomi 14 Ultra pametnom telefonu:

Crpeći inspiraciju iz tradicionalne estetike kamere, Xiaomi 14 Ultra prikazuje prepoznatljiv kružni modul kamere s aerodinamičnim ravnim stražnjim dizajnom i dostupan je u dvije klasične boje, crnoj i bijeloj, na međunarodnim tržištima.

Xiaomi 14 Ultra konstruiran je oko robusne Xiaomi Guardian strukture, koja se sastoji od aluminijskog okvira visoke čvrstoće, Xiaomi nano-tehnologije veganske kože i zaštitnog stakla Xiaomi Shield Glass. Izrađen od jednog aluminijskog bloka, Xiaomi 14 Ultra nudi nevjerojatnu 1,38x poboljšanu čvrstoću okvira.

Xiaomi nano-tehnologija veganske kože ima novo razvijenu formulu, što rezultira tanjom i lakšom završnom obradom sa 6x poboljšanom otpornošću na trošenje.

Koristeći zaštitno staklo Xiaomi Shield Glass, inovativni sveobuhvatni tekući zaslon All Around Liquid Display za Xiaomi 14 Ultra redefinira zaslon postižući dosljednu zakrivljenost na svim stranama i uglovima, neprimjetno spajajući vizualnu privlačnost ravnog zaslona s taktilnom povratnom informacijom zakrivljenog ruba.

Uživajte u impresivnom vizualnom iskustvu s Xiaomi prilagođenim C8 WQHD+ 6,73″ AMOLED zaslonom, dodatno sa zadivljujućom WQHD+ (3200 x 1440) rezolucijom, gustoćom piksela od 522 ppi i promjenjivom brzinom osvježavanja od 1–120 Hz, a sve je podržano impresivnom vršnom svjetlinom od 3000 nita.

Xiaomi 14 Ultra opremljen je profesionalnom konfiguracijom s četiri kamere s izvanrednim rasponom žarišnih duljina, u rasponu od 12 mm do 120 mm. Njegova glavna kamera, opremljena ƒ/1,63–ƒ/4,0 promjenjivim varijabilnim otvorom promjera optičke leće, nudi besprijekorne prilagodbe ekspozicije u različitim scenarijima.

Integracija ultra-velikog 1-inčnog senzora slike LYT-900 s dinamičkim rasponom do 14 EV jamči izvanrednu kvalitetu slike čak i u izazovnim okruženjima. Postavku s četiri kamere dovršavaju Leica 75 mm plutajuća telefoto kamera, Leica 120 mm periskopska kamera i Leica 12 mm ultra-široka kamera.

Xiaomi 14 Ultra prednjači u svijetu mobilnih snimanja s podrškom za snimanje 8K 30fps na sve četiri kamere. S Leica optikom i senzorom od 50 MP, snima neusporedivu jasnoću u 8K videozapisima, olakšavajući profesionalna post-produkcijska uređivanja. Njegova glavna kamera podržava snimanje pri 4 K 120fps i prilagodljiva je 5x usporenim efektima. Dodatno, u 4K razlučivosti, nudi zumiranje punog raspona pri 60fps. Uređaj također podržava Dolby Vision® snimanje pri 4K 60fps i ima stabilizaciju za glatko snimanje videa. Dodatni mikrofon je dodan kako bi formirao niz od 4-Mic mikrofona, omogućujući i snimanje okružujućeg zvuka i snimanje usmjerenog zvuka.

Kako bi se omogućilo profesionalno videografsko iskustvo, novi filmski način Movie rada uvodi prakse kinematografske industrije kao što je omjer slike 2,39:1 i pravilo okidača od 180°, isporučujući videozapise s autentičnim kinematografskim izgledom i zamagljenjem pokreta.

Potpuno novi MasterCinema kodira HDR videozapise u 10-bitnom Rec.2020 za snimanje bogatijih detalja, svijetlih dijelova i sjena, nadmašujući prethodni 8-bitni BT.709 standard, posebno na HDR zaslonima.

Redateljski način Director rada nudi sučelje profesionalne razine s naprednim kontrolama parametara i zapisom u formatu dnevnika za fleksibilnu post-produkciju.

Xiaomi 14 Ultra može se integrirati s drugim Xiaomi uređajima kao vanjski monitori za impresivno proizvodno iskustvo, uključujući novi Xiaomi Pad 6S Pro 12.4.

I za kraj dovoljno je reći samo jednom, Motovun je definitivno fuzija zadovoljstva, emocija i besprijekornih trenutaka.