FOTO by Pexel / Hasbro

Film

Monopoly film sa Margot Robbie u glavnoj ulozi…

admin 11. travnja 2024.

Nakon što je utjelovila najpoznatiju lutku, vrijeme je za film o najpoznatijoj društvenoj igri

Nakon što smo prošle godine gledali film o najpoznatijoj lutki na svijetu Barbie, Margot Robbie je spremna za novu ulogu, a fokus radnje bit će najpopularnija društvena igra na svijetu – Monopoly!

Tvrtka Margot Robbie LuckyChap i njezini partneri Tom Ackerley i Josie McNamara kreću s produkcijom igranog filma temeljenog na sveprisutnoj društvenoj igri inspiriranoj nekretninama.

Lionsgate je proširio svoja razvojna prava na društvenu igru kupnjom eOne, koja je dovršena u prosincu 2023. Prema studiju, Monopoly je svjetski najpopularniji brend društvenih igara, s 99% globalne prisutnosti. Dostupan je u više od 100 zemalja diljem svijeta, prodan u gotovo pola milijarde primjeraka.

Iako još nema konkretnih detalja sve nas zanima kako će Robbie i društvo isplesti narativnu priču iz dvodimenzionalnog svijeta Monopolyja. Tko će glumiti maskotu igre Rich Uncle Pennybagsa, kako će izgledati i tko će sve biti u zatvoru i koje će se lokacije koristiti za snimanje, sve je velika nepoznanica, ali Lionsgate je odlučio prihvatiti izazov i pripremiti nam nešto što je trenutno teško zamisliti.

Tvrtka LuckyChap i njezin megahit “Barbie” postao je film s najvećom zaradom 2023. godine s 1,4 milijarde dolara na globalnoj razini stoga ne čudi poziv da se napravi još jedan film koji će zatresti filmsku scenu.

Kao jedna od najlegendarnijih igara na svijetu, Monopoly pruža nevjerojatnu platformu za mogućnosti pripovijedanja. Oduševljeni smo što uz nas imamo jedinstvenu viziju LuckyChapa i Lionsgatea kako bismo ovaj povijesni dio popularne kulture prenijeli na veliko platno.” – izjavio je Zev Foreman, šef filmskog odjela Hasbro Entertainmenta.

Nema nam druge nego čekati više detalja i vidjeti hoće li ovaj naslov podignuti prašinu jednako kao i Barbie protekle godine.