FOTO by Instagram @agi.gdorogi8

Dom

MILKA TORTA od lješnjaka i badema – zadivite vaše najmilije

Mia Vodopija 12. svibnja 2021.

Poslastica koju ne želite propustiti

Koliko puta ste se našli u dućanu kako tražite neke nove slatke novitete bez uspjeha? Sve vam nekako isto izgleda, a i okusi prezaslađenih slastica, nakon nekog vremena, polako se počnu stapati. Sličnog izgleda, sličnog mirisa i sličnog okusa, prolazite dućanom nezadovoljni ponudom čija vas velika reklamna slova niti malo ne privlače.

Znate da vam sutra prijateljice dolaze na ‘babinjak’ i da ih morate nečim finim ponuditi. Također znate da su vaše prethodne torte, slastice, muffini i kolači završili u smeću jer ste ili zaboravili dodati koji sastojak ili ste ih predugo ostavili u pećnici. Nije sramota ne znati, sramota je ne kupiti, tješite se i spremate se izaći iz dućana, kada perifernim vidom vidite odgovor na problem.

Tamo, na ponudi zaleđene hrane koju niste niti detaljno pregledali, smiješka vam se iz zamrzivača. Okrugla, hrskava i uskoro vaša, torta od lješnjaka poznatog brenda.

Razrogačenim očima s poluotvorenim ustima hodate sve brže prema smrznutoj hrani u laganoj ekstazi. “Ma nije moguće”, mislite otvarajući hladnjaču dok vam srce uzbuđeno lupa. Da… je. To je ona. Milka torta od badema i lješnjaka. “Svaki puta kada dođem ovdje, nje nikad nema”, u nevjerici ju držite s obje ruke, dok prodavačica nježno zatvara vrata hladnjače iza vas. “Ove Milka torte zbilja nikad nema”, okrenete se prodavačici koja vas sa zabrinutim smiješkom otprati do blagajne u strahu da ćete pobjeći s tortom.

“JA ŽELIM MILKA TORTU!” viknete blagajnici. “Dobro gospođo, smirite se malo, spustite ju na traku da je skeniram. Ne želim probleme s vama”, hladno odgovara blagajnica, ali vas nije briga. Ništa vam neće ovaj dan pokvarit’, nikakvi crnjaci ni ružne stvari. Po izlasku iz dućana, odlučite prošetati do stana, iako se obično vraćate tramvajem (tu jednu stanicu).

Milka torta od lješnjaka i badema je stvorena za uživanje! Ukusna i glatka čokoladna krema sa slasnom bazom od badema, prelivena sjeckanim lješnjacima i prekrivena alpskom mliječnom čokoladom. Pa tko bi joj odolio? Vaše prijateljice sigurno neće!