FOTO by Trevor&Audra Mosher

Ljubimci

Mali zeleni bulldog! Rijetka pojava iznenadila vlasnike…

admin 03. ožujka 2022.

Biraju se imena: Fiona, Wasabi, Hulkica, Pistachio...

Vlasnici Trevor i Audra Mosher iz Kanade bili su oduševljeni kada je njihova kujica Freya okotila leglo od osam štenaca. No, par nije mogao vjerovati svojim očima kada su primijetili da je jedno žensko štene jarko zelene boje. Isprva su bili iznenađeni, ali brzo su saznali o čemu se zapravo radi.

Zelena nijansa svodi se na proces koji se događa u maternici, kada štenci svijetle boje dođu u kontakt sa zelenim pigmentom koji se nalazi u žuči, poznatim kao biliverdin. Par je objasnio da je za razliku od njezine braće i sestara, zeleno štene rođeno u crnoj vrećici, za razliku od prozirne.

Foto: Trevor&Audra Mosher

Vlasnik Trevor za Global News je izjavio: “Počeli smo sušiti štene i primijetili da je zelene boje te odmah pomislili kako nešto nije u redu. Odmah smo krenuli guglati “moje štene je zeleno, što nije u redu” i vrlo brzo saznali da smo svjedoci pojave koja se do sada dogodila jako rijetko. Stvarno sam pomalo zadivljen. Koliko god se činilo rijetko, osjećam se vrlo sretno što sam tome svjedočio i bio dio toga. O ovakvim stvarima inače samo čitate, a sada sam imao priliku svjedočiti tome iz prve ruke.”

Trevor kaže da se osjeća sretnim što je svjedočio ovoj rijetkoj pojavi, a dr. Bronwyn Crane, specijalist za veterinarsku reprodukciju s Atlantic Veterinary College na Sveučilištu Prince Edward Island u Kanadi, objašnjava da je vjerojatnost za ovaj fenomen manja od jednog na 10.000.

Foto: Trevor&Audra Mosher

Par sada pokušava smisliti ime za psa, a prijatelji na društvenim mrežama predlažu Fionu iz Shreka, kao i Wasabi, Hulkica ili Pistachio. Očekuje se da će krzno šteneta, kako ono bude odrastalo, izblijedjeti u svoju normalnu boju.