FOTO by yummyaddiction
Ljetni recept! Jagode punjene tiramisu kremom!
U slast!
Ljubitelji tiramisu deserta definitivno će ići za time da isprobaju ovaj osvježavajući, kremast recept koji će zasigurno postati veliki hit među vašim ukućanima!
Jagode punjene tiramisu kremom zvuči toliko primamljivo da izazivaju zazubice, a kako ne biste previše vremena gubili na pretragu jednostavnih recepata s vašim omiljenim sastojcima, pratite upute s bloga yummyaddiction i kreirajte božanstven ljetni desert!
Količina nadjeva dovoljna je za punjenje 1 kg jagoda. Ako vam je previše, ostatak nadjeva spremite u hladnjak i upotrijebite kasnije. Samo zapamtite, nemojte puniti jagode više od 3 sata unaprijed da ne postanu previše gnjecave.
Sastojci:
- 1 kg velikih jagoda
- 1 žumanjak
- 2 1/2 žlice šećera
- 1/2 šalice mascarpone sira sobne temperature
- 3/4 šalice vrhnja za šlag
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- kakao u prahu za posipanje
- 4 piškote, izrezane na tanke kriške
Upute
Tiramisu punjenje:
Stavite žumanjak i šećer u posudu i miješajte pjenjačom dok ne postanu blijedo žuti. Postavite posudu na vrh lonca s proključalom vodom te kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne i stvori “vrpcu” na površini kad se pjenjača podigne (5-7 minuta). Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
Dodajte ekstrakt vanilije. Umiješajte mascarpone dok ne postane glatka smjesa. U zasebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag dok se ne postane čvrst te polako dodajte u smjesu s mascarpone sirom.
Jagode:
Nožem za rezanje odrežite stabljike jagode. Izrežite unutrašnjost jagode kako biste stvorili jamicu za nadjev. Izrežite tanku krišku s dna svake jagode i postavite uspravno na ukrasni tanjur na odrezanu stranu.
Napunite jagode tiramisu kremom pomoću alata za dekoriranje ili vrećice tako da se krema vidi na vrhu jagoda. Držite ohlađeno dok ne bude spremno za posluživanje.
Neposredno prije posluživanja ukrasite svaku jagodu kriškom piškota i vrhove pospite kakaom u prahu.
U slast!