FOTO by Instagram @the_experimentalcook / @livewiththeheaustins_ / @ketchupwithlinda

Dom

Limunada od višanja – savršena kombinacija slatkog i oporog veliki je hit na ljetnim zabavama!

Daria Lovrić 04. srpnja 2023.

4 sastojka, 4 minute posla! Nema ništa bolje od Cherry limunade koja gasi žeđ u vrućem ljetnom danu!

Unos tekućine tijekom ljetnih mjeseci je ključan za održavanje hidracije i sprječavanje dehidracije. Preporučuje se unositi dovoljno tekućine kako bi se nadoknadio gubitak tekućine putem znojenja i održala ravnoteža tijela.

Iako je voda najzdravija opcija, dodavanje ili cijeđenje voća odlična su alternativa. Do sada smo kušali već nekoliko napitaka od vode i raznoraznih dodataka poput mente, krastavaca i limuna, međutim svakako je najpoznatiji i najukusniji ljetni napitak limunada.

Ovog puta donosimo vam recept za limunadu obogaćenu omiljenim voćem – višnjama. Za ovaj ukusni napitak potrebna su vam samo 4 sastojka i svega 4 minute posla.

Sastojci:

450 g višanja

1 šalica šećera (oko 190 g)

1 šalica svježeg soka od limuna

5-6 šalica negazirane ili gazirane vode (po želji)

Priprema sirupa:

U blender stavite višnje bez koštica, šećer i sok od limuna. Sastojke miksajte dok smjesa ne postane glatka. Po želji sirup možete procijediti međutim nije potrebno.

U vrč dodajte napravljeni sirup i mineralnu ili običnu vodu. Limunadu od višanja sipajte u čaše s ledom i dekorirajte po želji višnjama ili kriškama limuna.

Limunada od višanja odlična je za pripremu unaprijed jer može stajati u hladnjaku do tjedan dana, točnije sirup. Sirup napravljen na ovaj način stavite u staklenku i družite u hladnjaku. Kada poželite popiti nešto hladno, zdravo i ukusno, samo mu dodajte gaziranu ili negaziranu vodu i led i vaš je ljetni napitak spreman.

Također, omjer vode, šećera i sirupa slobodno prilagodite vlastitom okusu. Ovaj fotogenični i ukusni ljetni napitak gasi žeđ i savršena kombinacija slatkog i oporog.

Limunada od višanja veliki je hit na ljetnim zabavama i druženjima, jednostavan za napraviti i tako osvježavajuć.