FOTO by LEGO

Zabava

LEGO donira mini MRI skenere kako bi se djeca igrom opustila

admin 25. siječnja 2022.

CIlj je smanjiti tjeskobu prije ovog neugodnog tretmana

Svi smo mi barem jednom u životu složili nešto od LEGO kockica i znamo kolika se zabave krije u njima. Tehnologije, društvene igre i igračke se mijenjaju, ali LEGO kockice ostaju vječne i uvijek izmame osmijeh na lice svakom mališanu.

Da ima nešto čarobno u LEGO kockicama dokazuje i posljednja humanitarna akcija u kojoj ove poznate kockice danskog podrijetla razveseljavaju svu djecu prije jednog neugodnog tretmana.

Radi se o magnetskoj rezonanci koja se svodi na to da vas pošalju u malen prostor koji za neko dijete može biti izuzetno klaustrofobičan. LEGO je odlučio doskočiti i svojom najnovijom kreacijom pružiti pomoć svoj djeci koja se suočavaju s negativnim osjećajem tjeskobe prilikom suočavanja s tretmanom magnetske rezonance.

Upoznajte LEGO MRI skener

Projekt se prvi put pojavio u ljeto prošle godine zahvaljujući naporima Erika Ullerlund Staehra, koji je vjerovao da bi mogao pomoći medicinskom osoblju u pripremi djece za liječenje. To bi smanjilo njihovu tjeskobu i učinilo njihovo iskustvo razigranijim i manje strašnim.

Fraser Lovatt iz LEGA oglasio se na Twitteru kako bi podijelio više informacija o modelu: “Imam mali projekt – LEGO donira model MRI skenera bolničkim odjelima radiologije kako bi pomogao djeci koja su nervozna. Cilj je da dijete kroz igru shvati kako izgleda i što ga čeka prilikom dolaska pred aparat.”

Sastoji se od dva glavna dijela: jedna strana ima osobu koja ulazi u skener; a drugi ima liječnika koji promatra rezultate skeniranja. Skener se također može otvoriti kako bi djeca mogla što bolje razumjeti ovaj “stroj”.