FOTO by Zara HOME

Dekor

Lampa od papira koja oduzima dah!

Una Lora Banjac 08. travnja 2024.

Zara Home ponovno osvaja i pobjeđuje

Kada je u pitanju uređenje našeg doma, svjesni smo da će neutralni komadi i dodaci za uređenje interijera najdulje u njemu živjeti.

Zato s radošću gledamo u svaki dizajnerski adut koji nam nudi Zara home. Ovog smo puta pronašli prekrasnu stolnu lampu, ni više ni manje nego od papira! Naravno, ne radi se o klasičnom papiru s kojim se svakodnevno susrećemo, već o kaširanom papiru koji je puno čvršći i izdržljiviji.

Zara HOME

Kaširani papir ili papir-maše (iz francuskog papier mâche — papirna “kaša”) je mješavina papira i veziva od kojih se može izraditi lagan, stabilan, relativno velik i relativno jeftin predmet kao primjerice figura, skulptura ili namještaj.

Zara HOME


Postoji nekoliko načina za izradu kaširanog papira. Rabi se primjerice novinski papir, kojeg se trga u trake te miješa s ljepilom i vodom u određenom odnosu. Prilikom izrade predmeta od kaširanog papira radi se u slojevima, a gotov i osušen predmet može se naknadno obraditi brušenjem.

Ova Zarina lampa iz tog je razloga jako lagana i unikatna, a papir od kojeg je izrađena je 100 % recikliran što ju čini još boljim i ekološki osviještenim izborom za naš dom.

Zara HOME

Dolazi u dvije različite bojezelenoj i smeđoj. Dovoljno su neutralne, a opet dovoljno upečatljive da podignu vaš interijer na višu razinu i unesu dašak minimalističke elegancije. Ono što nas također osvaja kod ove prekrasne lampe je njen gljivasti oblik i reljefna tekstura koja dodatno naglašava prirodnost ovog kućnog dodatka.

Zara HOME

Ovakvu posebnu lampu možete kupiti u Zara Home dućanima ili naručiti preko Zara Home webshopa po cijeni od 129 €.