FOTO by Netflix

Film

Kaleidoscope – koji je najbolji redoslijed gledanja nove Netflix serije

admin 05. siječnja 2023.

Može se gledati na nekoliko tisuća načina, a mi vam donosimo 5 najboljih

Netflix je podijelio najbolje načine gledanja svoje intrigantne nove serije Kaleidoscope, koja se može gledati na nevjerojatnih 40 000 načina.

Serija se fokusira na pljačku, a nekima se već javila nostalgija za najpoznatijim pljačkašima iz serije La Casa de papel.

Kaleidoscope Netflix serija
Foto: Netflix

Nedavno objavljena serija od osam epizoda usredotčena je na skupinu lopova koji se pripremaju za nevjerojatnu pljačku. Trailer možete pogledati u nastavku.

Službeni sinopsis za seriju glasi: “Iskusni lopov i njegova ekipa pokušavaju odraditi epsku pljačku vrijednu 7 milijardi dolara — ali izdaja, pohlepa i druge prijetnje potkopavaju njihove planove. ”

Kaleidoscope Netflix serija
Foto: Netflix

Odaberite redoslijed gledanja

I dok sve to zvuči dovoljno zanimljivo, ono što seriji daje dodatnu prednost je činjenica da možete gledati epizode bilo kojim redoslijedom koji želite, a priča će i dalje imati smisla. Netflix objašnjava da serija ima nelinearni pristup pripovijedanju, stvarajući intrigu i neizvjesnost na jedinstven način, pri čemu svaki član Netflixa ima različito iskustvo gledanja.

Svi će na kraju pogledati sve epizode, ali redoslijed kojim gledaju epizode utjecat će na njihovo stajalište o priči, likovima te pitanjima i odgovorima koji se provlače kroz nju.

Kaleidoscope Netflix serija
Foto: Netflix

Sve su epizode nazvane prema bojama, a navedenih osam epizoda kronološki su smještene u razdoblju od dvadeset četiri godine prije pljačke do šest mjeseci nakon, a svaka od njih ima svoje vrijeme i lokaciju.

Ako želite gledati emisiju kronološkim redom – tako da pratite događaje kako su se dogodili, tada ćete ih morati gledati na sljedeći način:

Kaleidoscope Netflix serija
Foto: Netflix
  • Ljubičasta: radnja 24 godine prije pljačke.
  • Zelena: radnja se odvija sedam godina prije pljačke.
  • Žuta: radnja šest tjedana prije pljačke.
  • Narančasta: postavljeno tri tjedna prije pljačke.
  • Plava: postavljeno pet dana prije pljačke.
  • Bijela: postavljena tijekom pljačke.
  • Crvena: postavite jutro nakon pljačke.
  • Ružičasta: radnja šest mjeseci nakon pljačke.

Ako ih želite gledati redoslijedom koji je Netflix odabrao: žuta, zelena, plava, ljubičasta, narančasta, crvena, ružičasta, bijela.

Želite li gledati Kaleidoscope u stilu ‘klasične detektivske’ serije, odaberite: narančasta, zelena, ljubičasta, crvena, žuta, plava, bijela, ružičasta.

Kako biste seriji dali zaokret u stilu Quentina Tarantina, možete ih pogledati u redoslijedu: plava, zelena, žuta, narančasta, ljubičasta, ružičasta, bijela, crvena.

A ako ih samo želite gledati redoslijedom duginih boja, onda je to: crvena, narančasta, žuta, zelena, plava, ljubičasta, ružičasta, bijela.

Kaleidoscope Netflix serija
Foto: Netflix

Kako god, nadamo se da ćete pronaći svoj idealan redoslijed, a produženi vikend pred nama idealna je prilika za to.