FOTO by Instagram @ranch_dolinajelena / booking

Putovanja

Kako provesti reset vikend? Cozy putovanja i atrakcije za sve koji uživaju u zimskoj idili!

admin 15. studenoga 2023.

Vikend bez stresa: vodič za osnažujući reset vikend u Gorskom Kotaru

Ljepote Gorskog Kotara ponovno su prekrivene bijelim pokrivačem, stvarajući čaroban ambijent koji priziva želju za mirnim bijegom od užurbanog života. Ovaj zimski raj pruža pravu priliku za punjenje baterija i uživanje u jedinstvenom iskustvu s voljenim osobama. Za sve one koji traže savršen odmor, evo nekoliko ideja kako iskoristiti svoje vrijeme i na najbolji način odmoriti um i tijelo.

Započnite svoj bijeli vikend odabirom smještaja koji će biti vaša oaza mira. Seoske kuće blizu gradova ili planinske kućice s pogledom na netaknutu prirodu pružit će vam savršenu ravnotežu udobnosti i prirodnog okoliša. Unutarnji prostor ispunjen toplinom drva stvorit će osjećaj doma i mira.

Slobodno vrijeme moći ćete iskoristiti šetnjom kroz pregršt staza pokrivenima snijegom koje pozivaju na romantične trenutke. Krckanje snijega pod nogama, zrak ispunjen svježim mirisom borova i panorama snježnih vrhova stvarat će nezaboravne trenutke.

Jedna od lokacija koju vam preporučujemo da uvrstite u svoju šetnju je svakako “Dolina Jelena” gdje možete uživati u vođenom obilasku s obitelji Bićanić te se okrijepiti s njihovim domaćim proizvodima, no imajte na umu da se za ovaj ranč treba nekoliko dana prije najaviti. Sve informacije možete pronaći na njihovoj web stranici  i društvenim mrežama.

Svoje tijelo nakon šetnje u prirodi zagrijte u wellness centrima. Uživanje u masaži i toplom jacuzziju pružit će vam osjećaj relaksacije i smirenja.

Svakako nemojte zaboraviti na specijalitete Gorskog kotara, ispunite svoje nosnice mirisima juha, gulaša od divljači i raznovrsnih štrudla prekrivenih slatkim šećerom.

Snijeg, vatra iz kamina i čaša crnog vina ili vrućeg čaja odlična su kombinacija za završetak odlično provedenog vikenda, zato uzmite voljenu osobu i uživajte u prekrasnim trenucima u prirodi i ambijentima Gorskog Kotara koji podsjeća na pravu bajku.