FOTO by Aesthetic Boutique

Ljepota

Kako održati svježu i prirodnu kožu nakon 40-e!

Daria Lovrić 04. ožujka 2022.

Prirodnim metodama vratite mladenački sjaj

U zadnjih nekoliko godina teška i ekspresivna šminka uzela je maha, međutim svjež i prirodan izgled vraća se na velika vrata. Trend što prirodnijeg izgleda širi se svijetom, a na prvom mjestu su svježina i izbalansirana ljepota lica. Saznajte kako ju postići, bez obzira na godine!

Od 25. godine života koža polako počinje gubiti kolagen i elastičnost te postaje suha, pojavljuju se sitne bore i nema više mladenački sjaj. Prve bore obično su vezane uz mimiku zbog čega se prvo pojavljuju na čelu, između obrva (bore mrštilice) i pored očiju (bore smijalice).

Kako bi se vratio mladenački sjaj često se poseže za invazivnim kirurškim tretmanima što rezultira neprirodnim izgledom. Na starenje kože utječu razni čimbenici kao što su način života, slabiji protok krvi i genetika.

Neki uzroci starenja kože ne mogu se izbjeći ma koliko god se trudili jer naša biološka dob određuje promjene u koži. Dolazi do slabijeg protoka krvi što dovodi do poremećaja u opskrbi površine kože nutrijentima i kisikom zbog čega ona postaje suha, beživotna.  Vanjski čimbenici na koje možemo utjecati i smanjiti oštećenje kože su sunce, prestanak pušenja, dobra hidratacija, pravilna prehrana, i njega kože.

Ali, što raditi u dobi 40+ kad su promjene na licu već izražene?

U današnje vrijeme uz užurban način života, ponekad je nemoguće utjecati na sve čimbenike i potrebna nam je dodatna pomoć. U dobi 40+ , kada su promjene na licu već izražene, važno je poraditi na kvaliteti kože jer je svježa koža osnova svega. Bolja kvaliteta kože može se postići neinvazivnim tretmanima koji djeluju na poboljšanje kvalitete kože te daju uvijek željeni odmorni, svježi izgled te su ključni u postizanju tzv “glow” efekta.

Upravo ordinacija Aesthetic Boutique u kojoj se provode neinvazivni estetski tretmani, stavlja naglasak na postizanje prirodnog izgleda bez narušavanja osnovnih crta lica.

Ordinacija je dio novootvorene kirurške Poliklinike Via Medica u Samoboru, a jedina je privatna poliklinika u Hrvatskoj koja objedinjuje sve grane kirurgije na jednome mjestu.

U ugodnom ambijentu ordinacije, a i cijele Poliklinike, kojem pridonosi unutarnje uređenje koje je spoj modernog dizajna s osjećajem topline doma, možete očekivati prijateljski pristup te ljubazno i stručno osoblje.

U razgovoru s doktoricom Miljanom Grbavac, saznali smo nešto više o tretmanima kojima se vraća svježina i zadržava prirodan izgled.

Dr. Miljana je specijalist opće kirurgije i uži specijalist traumatologije, a svoje znanje u estetici stječe na brojnim domaćim i inozemnim edukacijama i radionicama. Napominje kako joj je u radu bitna stručnost, educiranost, te kvaliteta proizvoda s kojima radi.

Profhilo tretman, skinboosteri, mezoterapija ili PRP (plazma bogata trombocitima) dio je već spomenutih neinvazivnih tretmana za postizanje svježeg izgleda u toj dobi koji se apliciraju u Aesthetic Boutiqueu.

Dr. Miljana također preporučuje tretman Botoxom čiju nam je tajnu primjene otkrila – tretman ne mijenja izgled osobe ukoliko se primjenjuje u odgovarajućoj dozi i u pravilnim razmacima, već samo uklanja neželjene bore gornje trećine lica (čelo, mrštilice i smijalice).

Također, preporučuje i vraćanje volumena dijelovima lica koji s godinama nestaje – radi se o tretmanu nadopune jagodica s ciljem vraćanja volumena (a ne o povećanju jagodica), što sprječava umoran i ispijen izgled lica.

Ovisno o trenutnom stanju usana, ordinacija Aesthetic Boutique nudi i uslugu hidratacije ili povećanja volumena usana s naglaskom na normalan i prirodan izgled.

Zadovoljstvo pacijentica i rezultati po aplikaciji koje redovito objavljuju na Instagramu i Facebooku dovodi u Aesthetic Boutique nove pacijentice iz cijele Hrvatske, regije, ali i SAD-a.

Današnji način ubrzanog života, stres, noćne zabave, ali i starenje organizma mogu uzrokovati pojavu podočnjaka, suhe kože oko očiju ili pak tamne kolutove.

Kako bi vaše lice dobilo što svježiji izgled informirajte se o tretmanu rješavanja navedenih problema oko očiju ili konturiranju linija čeljusti ili brade na web stranici Poliklinike, www.viamedica.hr, u odjeljku Estetski tretmani (ordinacija Aesthetic Boutique).

Sve aktualnosti,  više o radu same ordinacije, kao i primjerima prije/poslije možete pogledati na Instagram profilu @ab_drmiljana, te Facebook stranici Aesthetic Boutique.

Doktorica vas poziva na besplatne konzultacije gdje ćete u dogovoru s njom doći do pravog rješenja te vratiti svježinu svom izgledu, a opet ostati prirodni.