FOTO by Pexels

Dekor

Kako obojiti uskršnje pisanice rižom za lijep pjegav izgled

Una Lora Banjac 28. ožujka 2024.

Zaboravite bojanje octom i protresite novu tehniku!

Ako ste ovog Uskrsa spremni na nešto drugačije farbanje pisanica, imamo savršenu ideju za vas! Preskočite bojanje jaja octom i umjesto toga napravite ove iznenađujuće jednostavne, šarene pisanice.

Pjegave pisanice napravljene su sa sastojcima koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće, a tehnika je dovoljno laka da se uključi cijela obitelj.

Samo dodajte prehrambenu boju u suhu rižu, ubacite jaje i lagano protresite ili uvaljajte. Bojanjem uskrsnih jaja rižom boja se raspoređuje oko jajeta i dodaje zanimljiv pjegavi uzorak.

Uz naše jednostavne tehnike, ne morate čak ni prljati ruke!

Farbanje uskrsnih pisanica rižom jedan je od naših omiljenih i jednostavnih uskrsnih projekata kojem će se klinci posebno veseliti!

Kako napraviti uskršnja jaja obojena rižom

Sastojci:

  • Tvrdo kuhana jaja – poželjno je da je ljuska bijele boje
  • Plastične posude ili vrećice
  • Suha riža
  • Prehrambena boja

1. korak

Farbanje uskrsnih jaja s rižom započinje plastičnom posudicom ili vrećicom. Napunite vrećicu ili posudu običnom, suhom rižom, a zatim nakapajte nekoliko kapi prehrambene boje po riži u onoj mjeri koliko želite da vam jaja budu obojena to jest pjegava. Ako želite višebojne pisanice, napunite više posudica te u svaku kapnite različitu boju!

2. korak

Ovo je zadnji i najzabavniji korak – zatvorite posudicu ili vrećicu i protresite sve dok se pjegice ne rasporede po uskršnjoj pisanici! Ako želite šarenije pjegice, izmijenite jaja u posudama i nastavite tresti.

To je to – ova je tehnika zaista jednostavna i zabavna, cijela će se obitelj zabaviti, a vaše će pisanice izgledati predivno na vašem blagdanskom stolu!