FOTO by Pexels
Juha od pečene mrkve – savršen obrok za zaštitu kože od sunca
Zamislite bogatstvo okusa i mirisa koji ispunjavaju vašu kuhinju dok se pečene mrkve polako karameliziraju u pećnici
Mrkva je povrće idealno za nadolazeće godišnje doba jer opskrbljuje naš organizam beta karotenom koji je ključan sastojak u borbi protiv štetnog UV zračenja te je neophodan sastojak za onu brončanu put kojoj svi težimo. Osim toga beta karoten jača imunitet te štiti od infekcija i raka.
Narančasta boja mrkve ukazuje na to da je bogata beta karotenom, nakon čega slijede vitamin K, vitamin C, vitamin E, vitamin B1, B2, B3, B6, folna kiselina, fosfor, kalij i mangan. Također obiluje vrijednim antioksidansima te je nedvojbeno zdrava za srce i zdravlje očiju.
I što još nadodati, a da ne poludimo za ovim prekrasnim, narančastim povrćem? Zato vam danas donosimo recept za savršenu juhu od pečene mrkve!
Zamislite bogatstvo okusa i mirisa koji ispunjavaju vašu kuhinju dok se pečene mrkve polako karameliziraju u pećnici, pripremajući se za stvaranje savršene juhe.
Pečene mrkve, nježno začinjene, dodaju dubok i bogat okus juhi, a tekstura juhe je glatka i kremasta, obogaćena svježinom povrća i bogatstvom okusa.
Ova juha nije samo obrok – to je iskustvo koje vas okrepljuje iznutra i pruža osjećaj ugode i zadovoljstva.
Priprema:
- Mrkvu ogulite i naribajte, začinite sa solju, paprom i maslinovim uljem te pecite u pećnici na 190 stupnjeva 30-ak minuta
- Za to vrijeme Vegetu ili povrtnu kocku pomiješajte s vodom da dobijete povrtni temeljac
- U srednjem loncu prodinstajte luk i češnjak, pa im dodajte pečenu mrkvu, podlijte temeljcem i kuhajte 20-ak minuta
- Potom sve prebacite u blender, dodajte malo soka limuna i maslac pa izblendajte do glatke kreme
- Po potrebi dodajte još malo vode i prilagodite začine po ukusu
Ova juha, pripremljena od jednostavnih, a tako ukusnih sastojaka, donosi toplinu svakom zalogaju. Dobar tek!