FOTO by IMDb

Film

Joaquin Phoenix & Vanessa Kirby kao glavne uloge filmskog spektakla “Napoleon”

admin 11. srpnja 2023.

Pogledajte trailer

Redatelj Ridley Scott dao si je zadatak napraviti filmski povijesni spektakl na temu jednog od najvećih osvajača u povijesti – Napoleona. Upravo je izašao i prvi trailer u kojem glavnu ulogu tumači oskarovac Joaquin Phoenix

Napoleon Joaquin Phoenix I Vanessa Kirby
Foto: IMDb

Zvijezda “Nemoguće misije” i “Krune” Vanessa Kirby pridružuje mu se kao carica Joséphine, a film prati Napoleona kroz njegovu dugu, nestabilnu vezu s Joséphine dok se uzdiže i pada s vlasti.

Napoleon Joaquin Phoenix I Vanessa Kirby
Foto: IMDb

Službeni sinopsis za film kaže: “Napoleon je originalan pogled na Napoleonovo podrijetlo i njegov brzi, nemilosrdni uspon do cara, promatran kroz prizmu njegovog ovisničkog i često nestalnog odnosa sa svojom ženom i jednom pravom ljubavi, Joséphine. Film prikazuje Napoleonove slavne bitke, nemilosrdnu ambiciju i zadivljujući strateški um kao izvanrednog vojskovođe i ratnog vizionara”.

Napoleon Joaquin Phoenix I Vanessa Kirby
Foto: IMDb

Velike su poveznice između redatelja i glavnog glumca, a ona najupečatljivija je u filmu Gladiator. Upravo je Joaquin Phoenix dobio svoju prvu nominaciju za Oscara za svoju ulogu u Gladiatoru, kojeg je Ridley Scott režirao prije više od dvadeset godina.

Napoleon Joaquin Phoenix I Vanessa Kirby
Foto: IMDb

Gledati zvijezdu filma Joker u ulozi slavnog francuskog cara sigurno će zadovoljiti apetite i najvećih filmskih kritičara, a Vanessa Kirby u ulozi njegove jedine prave ljubavi samo je šlag na torti ovog povijesnog spektakla.

Upravo je izašao i prvi trailer, a premijerno prikazivanje filma na kino platnima kreće krajem studenog ove godine.