Ljepota

Jeste li znali? Ovo je najbanalnija greška prilikom sušenja kose!

admin 20. studenoga 2023.

Sušite kosu u kupaonici?

Svatko ima neku svoju rutinu prilikom pranja kose. Nekome se kosa zamasti jednom tjedno, dok je netko pere svaka dva dana. Znamo da prečesto pranje kose nije najbolja solucija, dok bi se mnogi složili da isto pokazuje odraz higijene.

No dobro, ovog puta nismo ovdje da vam solimo pamet oko toga koliko često biste trebali prati svoju kosu, već o onome što dolazi poslije – sušenje kose. Ako vaša kosa ne stoji baš uvijek kako biste željeli, evo u čemu je trik…

Većina nas suši kosu u kupaonici nakon pranja – iskreno, malo tko razmišlja o nekoj drugoj prostoriji. Međutim, upravo u tome i jest tajna mekane i zdrave kose.

Ovo se pogotovo odnosi na one koji nemaju prozor u kupaonici, jer je tada vlaga još viša. To može produljiti vrijeme feniranja kose. Osim vremenskog aspekta, na kosu utječe i dugo feniranje. Čim je duže kosa izložena toplini, to je i štetnija. Drugim riječima, promjena sobe ne samo da štedi vrijeme, već dugoročno može dovesti do zdravije kose.

Kosa će se definitivno manje kovrčati, a neće biti ni toliko suha. Jedini nedostatak su dlake koje kasnije morate čistiti, no zato je uvijek dobro imati štapni usisavač u blizini, neovisno o tome koju prostoriju odredite za sušenje kose. Ako pak niste zainteresirani za sušenje kose izvan kupaone, onda barem pričekajte desetak minuta dok vlaga ne splasne.