FOTO by IMDb

Film

Jeste li već pogledali Squid Game: The Challenge? Biste li se i vi prijavili?

Viktoria Mikulić 23. studenoga 2023.

Odlična serija! Mi smo je jučer navečer odgledali u jednom dahu...

Nakon južnokorejske uspješnice Squid Game, stigao je izazov za fitness trenere i body buildere, a od jučer je na Netflixu dostupan i Squid Game: The Challenge za sasvim obične ljude. Riječ je o britanskoj reality natjecateljskoj televizijskoj seriji koja se temelji na južnokorejskoj drami Squid Game.

Za ovo natjecanje mogle su se prijaviti različite osobe, nevezano uz profesiju, a među natjecateljima su se našli i pokoji prijatelji te članovi obitelji. Iako su mnogi mislili da je za određene igre potrebna fizička spremnost, puno je bitniji metalni um, brza sposobnost odlučivanja i psihička snaga.

Baš kao i u prvotnoj verziji, ovdje se ljudi također natječaju za ogromnu svotu novaca i sa svakim eliminiranjem određene osobe, taj se iznos povećava. Na početku je 456 igrača, no već nakon prve svima dobro poznate igre, brojka se drastično smanjuje. Iako ovdje nema nasilja ni ništa slično, sigurni smo da će prilikom svih igara i ostalih zadataka, gledatelji osjećati grč u želudcu. Možete samo zamisliti kako je tek igračima…

Biste li se vi odvažili na ovakvo iskustvo koje pokazuje naš karakter i osobnost do srži? Svi mi mislimo kako smo dobre osobe i kako bi pomogli drugima, no u ovom izazovu zaista se vidi koliko volimo sebe i da se nađemo u situaciji da moramo birati između sebe i nekog drugog, koliko god nam važna bila ta osoba, zasigurno bi odluka pala na našu malenkost.

Mislite li da biste izdržali?