Zabava

Istraživanje potvrdilo: mamurluk se ne pogoršava s godina!

admin 10. svibnja 2021.

Baš naprotiv, postajemo sve otporniji...

Kada se ujutro probudite popraćeni simptomima poput glavobolje, mučnine, dehidracije te osjetljivosti na svjetlo i zvuk jasno je da ste previše popili i da ste žrtva mamurluka. 

Dan u kojem bezuspješno pokušavamo sabrati misli svodi se na ležanje, gledanje u strop i ispijanje hladne vode. Većina izlazaka koji se etiketiraju kao “jedan od najboljih ikad” obično završe mamurlukom i to je stvar koju ne možemo izbjeći.

Kako starimo tako shvaćamo da nije jednostavno cijelu noć ludovati i nerijetko poželimo vratiti mladost u kojoj smo znali povezati i tri tuluma zaredom. Ako ste mislili da, mamurluk, kao i sami izlasci, s godinama postaju sve jači i sa sve više posljedica, prevarili ste se.

Novo istraživanje na koje smo naišli otkriva da se mamurluk ne pogoršava kako starimo, već kako starimo tako na njega postajemo imuniji. Razlog tome je što s godinama postajemo sve svjesniji svojih ograničenja što dovodi do umjerenije konzumacije i blažeg mamurluka.

U istraživanju je sudjelovalo 761 sudionika, od čega su 61% bile žene u dobi od 18 do 94 godine, a analiza je provedena prošle godine, prije početka pandemije kada su izlasci još bili aktualni.

I dok je uzorak na onima preko sedamdeset godina premalen, dokazano je da osobe u rasponu od 34 – 50 godina imaju najviše šansi u borbi s mamurlukom. Najgore su prošli neiskusni partijaneri do dvadeset godina koji još nisu pronašli mjeru i čija količina alkohola ne može proći bez opasnog mamurluka.

Ako ste prestali izlaziti zato što ste ušli u određene godine i bojite se mamurluka nema razloga za strah. vjerujemo da se nalazite u onom postotku koji je pronašao svoju granicu i gdje vas iskustvo štiti od dosadnog mamurluka.