FOTO by IMDb

Film

ISTRAŽIVANJE: Pogledajte tablicu TOP 10 najstrašnijih horor filmova ikad snimljenih!

admin 20. listopada 2020.

I dok je normalan puls od oko 60 do 80, najstrašniji film podignuo ga je na 131. Saznaj o kojim se filmovima radi!

Uskoro ulazimo u studeni, ali tik prije samog ulaska obilježavamo i slavimo najstrašniji dan u godini. Iako je u nekim dijelovima svijeta obilježavanje ovog dana u vidu maskiranja, obilaženja kuća i skupljanja slatkiša te ludim tematskim zabavama na maksimumu, u Hrvatskoj tek počinjemo shvaćati koliko je on zabavan i svake godine isti poprima sve veći značaj.

Tradicija nam nalaže da je ovo savršen dan za zavući se ispod najmekše dekice i uz zvuk grickanja kokica, sami ili uz dragu osobu, odraditi maraton horor filmova. Iako postoji bezbroj lista top horor filmova, mi smo pronašli jednu koja nas je privukla, a riječ je o istraživanju koje na temelju egzaktnih faktora donosi zaključak.

Photo: IMDb

Tablica top 10 najstrašnijih horor filmova temelji se na istraživanju grupe od 50 ljudi koji su u kratkom vremenu pogledali 50 horor filmova priključeni na aparat za mjerenje pulsa i reakcije tijela. 

50 filmova pomno je odabrano s popularnih stranica poput IMDb-a i Rotten Tomatoes-a.

Uvjerljivo prvo mjesto zauzeo je film “Sinister” za vrijeme čijeg emitiranja je zabilježen prosječan puls od oko 88 otkucaja, dok je onaj najviši iznosio 131. Ako u obzir uzmemo da je prosječan otkucaj srca od 60 do 80 možemo zaključiti da je riječ o velikom odmaku. 

U nastavku donosimo popis od 10 filmova te prosječan i najveći iznos pulsa koji je zabilježen za vrijeme istraživanja.

Photo: Broadband Choices

Unatoč tome što je Sinister na prvom mjestu u cjelini, Insidious je imao najveći porast otkucaja srca zbog skokova. “The Conjuring” je među prva tri, a njegov je nastavak, “The Conjuring 2” na broju sedam.

Iako nisu ušli među top 10, izuzetno popularan “Paranormal Activity” i kultni omiljeni “The Babadook” također su oni koje treba izdvojiti jer su imali vrlo reprezentativne parametre.

Photo: IMDb

Možda će vam zvučati šokantno, ali neki klasici poput “Nightmare on Elm Street“, “The Exorcist” i “The Texas Chainsaw Massacre” imali su izuzetno slabe rezultate i nisu se našli ni u top 20.

Nadamo se da smo vam pomogli izabrati popis filmova za ovaj Halloween, a na vama je da mjerite svoj puls i procijenite da li je ova tablica vjerodostojna.