FOTO by Instagram @zooervenik

Putovanja

Imanje obitelji Hunjak krije pravo malo životinjsko carstvo i idealna je destinacija za izlet

Una Lora Banjac 22. ožujka 2024.

Čarolija prekrasnog Hrvatskog zagorja na djelu!

Sunčano i lijepo vrijeme jednostavno nas vuče na odlazak u prirodu, a gdje je bolje skoknuti nego do Zagorja?

Osim odmora za sva osjetila, Zagorje nudi i obilje povijesnih i kulturnih znamenitosti. Obilazeći zagorske brežuljke sasvim sigurno ćete pronaći mjesta, građevine, spomenike ili predmete oko kojih se isprepleću razne priče i legende koje u sebi imaju neku posebnu magiju, a mi smo pronašli jedno čarobno imanje prepuno prekrasnih životinja!

U središtu Hrvatskog zagorja, na manje od sat vremena vožnje od Zagreba, nalazi se imanje obitelji Hunjak. Veliko imanje prostire se na 12 000 kvadrata i postalo je svojevrstan zagorski ZOO u kojem sada živi oko 150 ptica, 20 koza i 2 vijetnamske svinje… Zapravo tu živi preko tristo različitih domaćih i divljih životinjica!

Ovdje kozlići skakuću po livadi, guske se glasaju, mace i psi vole, zečići grickaju, a jeleni mirno šetaju imanjem. Osim impozantnog broja životinja i slikovitih nastambi, ukras dvorišta je i stara hiža koja oduševljava ljubitelje povijesti i antikviteta. Naime, kuća ima više od 85 godina, a sa svojom ju je suprugom vlasnik pretvorio u mali muzej.

Kuću danas krasi vrijedna etno zbirka, poput starinskog kreveta, restauriranog ormara starog preko sto godina, drvene škrinjice za čuvanje posteljine, zagorske narodne nošnje, žrvnja za mljevenje kukuruza, pegle na “žerafku”, glinenih lonaca, dviju starih “Singerica”… Idealno za povratak u neka davna vremena!

Ova prirodna oaza idealno je utočište za sve one koji žude za seoskim načinom života, duševnim odmorom, punjenjem baterija i istraživanjem životinjskog carstva obitelji Hunjak!

Na imanje obitelji Hunjak možete ući potpuno besplatno, ali nemojte zaboraviti ostaviti simboličnu donaciju kako bi životinje i dalje ostale sretne i dobro zbrinute.

Posjete je potrebno najaviti unaprijed, a kontakte možete pronaći na njihovim društvenim mrežama.