FOTO by IMDb

Film

“He-Man i gospodari svemira” – Sjećate se kultnog crtića devedesetih?

admin 17. svibnja 2021.

Franšizom popularnog animiranog filma Netflix nas vraća u djetinjstvo...

Gospodari svemira” je američka medijska franšiza koju je 1981. godine stvorila tvrtka Mattel. Franšiza je od svog nastanka proizvela niz različitih proizvoda, od šest serija igračaka, četiri animirana televizijska serijala, brojne strip inačice i cjelovečernji film.

Originalne igračke, crtani filmovi i stripovi bili su tijekom 80-ih godina veoma popularni i na teritoriju nekadašnje SFRJ. Tjedni stripovi izlazili su u Politikinom Zabavniku, a tiskana su i specijalna izdanja Star Comicsa i drugih izdavača. Osobito je bila popularna animirana serija u produkciji Filmationa.

Crtana serija “He-Man i Gospodari svemira” nastala je u produkciji Filmationa, a premijerno je prikazana 1983. godine. Serija se na našim prostorima pojavila 1989. i svi koji su ju gledali sigurno znaju kako zarazno ide melodija uvodne špice.

Kako bi sve nas nostalgičare vratio u djetinjstvo Netflix uskoro kreće s emitiranjem 8 epizoda u kojoj će Je-Man i gospodari svemira još jednom ući u bitku sa Skeletorom.

Masters of the Universe radnjom će biti smješten kao nastavak serijala koji se emitirao od 1983. – 1985. godine. u kojoj ćemo upoznati originalnu priču i kataklizmičke okršaje između He-Mana i Skeletora.

Glasove potpisuju Mark Hamill kao zli Skeletor, Sarah Michelle Gellar kao Teela, Chris Wood kao He-Man i mnogi drugi.

He-Man Masters Of The Universe kreće s prikazivanjem 23.06. i nadamo se će nas svojom uvodnom melodijom barem na trenutak vratiti u devedesete.