FOTO by Instagram @wbtourlondon / wbstudiotour.co.uk

Putovanja

Harry Potter magični doživljaj – provedite dan istražujući svijet čarobnjaštva

Daria Lovrić 20. listopada 2022.

Veličanstveni Warner Bros. Studio poziva vas na magično putovanje

Na prvi pogled London izgleda kao sasvim običan glavni grad, ali se zapravo radi o vrlo čarobnom mjestu. Mnoštvo lokacija korišteno je za snimanje filmova prema svjetskim popularnim bestsellerima o Harry Potteru. Harry Potter postao je poznat preko noći i vrlo brzo postigao slavu na svjetskoj razini.

Od prve knjige do posljednje, zaljubili smo se u magiju. Dokaz za to je činjenica da su knjige o Harry Potteru prodane u više od 500 milijuna primjeraka, postajući tako najprodavanija serija knjiga u povijesti.

Harry, Ron, Hermiona i mnogi drugi obogatili su živote djece diljem svijeta, kao i odraslih koji su na svoj jedinstveni čarobni način dijelili priču o ljubavi i vječnoj borbi protiv zla. Čitajući o avanturama naših junaka uživali smo putujući do Hogwartsa, Gringottsa, Ministarstva magije i smiješne Weasleyeve kuće.

Kako bi ove zime iskusili jedinstveni doživljaj svijeta čarobnjaštva posjetite London i uživajte u tajanstvenim mjestima koja su spisateljici Rowling poslužila kao inspiracija ili kao mjesto za film.

Studio Warner Bros. turneja

Provedite dan istražujući veličanstveni Warner Bros. Studio Tour. Na ovoj nevjerojatnoj turneji koja započinje u Londonu moći ćete doživjeti čaroliju svjetski poznate serije filmova. Ova jedinstvena pješačka tura vodi vas iza kulisa i prikazuje niz setova, kostima i rekvizita.

Također otkrit će vam neke strogo čuvane tajne, uključujući i činjenice o specijalnim efektima koji su učinili ove filmove tako popularnim širom svijeta. U kafiću Studio, na raspolaganju će biti svježe pripremljene vruće juhe i lagani obroci, salate, sendviči i popodnevne poslastice.

Kako bi zaokružili cijelu priču, obavezno svratite u Studio dućan i izaberite suvenir koji će vas podsjećati ovo posebno iskustvo.

Crna magija

Zakoračite u kultne setove iz serije filmova o Harry Potteru u sablasnom okruženju s prigušenim svjetlima između 23. rujna i 6. studenog.

Doživite Noć vještica kao da ste učenik Hogwartsa, zakoračivši u Veliku dvoranu s više od 100 bundeva koje lebde iznad jezive gozbe, baš poput one u Harry Potteru i Kamenu mudraca. Tijekom snimanja, tim za izradu rekvizita izrezbario je bundeve kako bi svaka imala svoj jedinstveni dizajn.

Simbol Lorda Voldemorta projicirat će se tijekom obilaska studija kako biste ga mogli otkriti tijekom svog posjeta. Potražite Tamni znak između impozantnih stabala Zabranjene šume ili skriven unutar tornjeva očaravajućeg modela dvorca Hogwarts.

Pripremite se naučiti borbene pokrete štapićem na interaktivnom zaslonu koji prikazuje rutine Paula Harrisa. Paul je bio koreograf štapića Harry Pottera i Reda feniksa do Harry Pottera i relikvija smrti – 2. dio opisuje važnost borbe sa štapićima kao ‘fizičkog elementa’ za bacanje čarolije.

Doživite Božić u svijetu čarobnjaštva

Od 12. studenog do 15. siječnja pozvani ste da doživite pravi „Harryjev Božić“ u obilasku studija tijekom Hogwartsa u snijegu, najčarobnijeg doba godine, kada su kultni Harry Potter setovi odjeveni u ruho za blagdansku sezonu.

Nema boljeg načina za stvaranje uspomena ove zime od posjeta Velikoj dvorani, odjeveni za poznatu scenu božićnog bala u Harry Potteru i vatrenom peharu. Pripremite se da vas zapanje svjetlucavi srebrni ukrasi, ledenice koje kapaju i svjetlucavi snijeg. Uz zimski orkestarski aranžman, obožavatelji mogu očekivati da će vidjeti Veliku dvoranu u novom svjetlu za ovu blagdansku sezonu.

Osim u Velikoj dvorani, uživajte u božićnim dekoracijama Gryffindora, ukrašenog crvenim i zlatnim ukrasima. Prvi snijeg ove sezone prekrit će Zabranjenu šumu, Dragon Alley i veličanstvenu maketu dvorca Hogwarts.

Večera u Velikoj dvorani

Večerajte kao što su to činili čarobnjaci Hogwartsa, jer se popularna večera u Velikoj dvorani vraća još jednu čarobnu godinu. Svake večeri između 13. i 15.12. pozvani ste na domjenak uz piće ispod impozantnog Zmaja u predvorju Studio Toura prije nego što se uputite u veličanstvenu Veliku dvoranu na ukusnu večeru s dva slijeda.