FOTO by Instagram @sisterskurtos.hr

Iće & piće

“Harry Potter” kurtoš stigao i u Zagreb!

Viktoria Mikulić 07. ožujka 2024.

"Jer u snovima ulazimo u svijet koji je u potpunosti naš." - Albus Dumledore

Nedavno je u Zagrebu svoja vrata otvorio “Sisters Kurtoš”, popularna ljubljanska pekarnica koja priprema najukusnije kurtoše, odnosno trdelnike. Možete ih pronaći pored parka Zrinjevac, točnije na adresi Milana Amruša 1.

Riječ je o mađarskom pecivu u obliku cijevi koje se još naziva i dimnjak kolač. Može se jesti samostalno, no najčešće dolazi s raznim punjenjima.

Ovo popularno pecivo priprema se od slatkog tijesta s kvascem koje se uvalja u granulirani šećer, a potom podlije otopljenim maslacem i peče na ražnju na drvenom ugljenu.

Da kreativnosti nema kraja, dvije sestre dokazale su svojim zanimljivim varijantama kurtoša. Od valentinovskog trdelnika, Kinder buena pa sve do primjeraka u obliku Rudolpha, kurtoš je u posljednje vrijeme postao najinstagramičniji kolač.

Sada nam je stigao još jedan slatki novitet. Ova ljupka pekarnica jučer je na svom Instagram profilu prikazala pripremu neodoljivog “Harry Potter” kurtoša koji smo do sada imali priliku isprobati samo u susjednoj Ljubljani.

Uz objavu su napisale: “Najtraženiji, ali i najiščekivaniji ljepotan punjen je kremom od čokolade, domaćim brownijem od čokolade i karamele, sladoledom od bijele čokolade i borovnice, a na vrh svega ide prefina krema s kojom sakrijemo još malo borovnica!

Ono što ga čini pravim Harry Potter kurtošem je naravno magični štapić i pečat. Piši nam u komentar tko je jedva dočekao našeg čarobnjaka?”

Mi ga planiramo isprobati već ovog vikenda, a vi?