FOTO by IMDb

Film

Halston – dizajner kojeg su voljele Liza Minnelli, Bianca Jagger i Andy Warhol

Mia Vodopija 18. svibnja 2021.

Iako je zanimljivo gledati što se događalo poznatim dizajnerima, jednako je zanimljivo otkrivati dizajnere koji nisu nužno planetarno popularni.

U zadnjih nekoliko godina, filmovi o životima poznatih dizajnera su postali jako popularni. Iako je zanimljivo gledati što se događalo ljudima uz čija imena smo odrasli, jednako je zanimljivo otkrivati dizajnere koji nisu nužno planetarno popularni. Upravo zato vam danas donosimo seriju Halston, s Ewanom McGregorom u glavnoj ulozi.

Roy Halston Frowick, poznat kao Halston, bio je američki modni dizajner koji je međunarodnu slavu stekao sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Njegovi minimalistički, čisti dizajni, često izrađeni od kašmira ili brušene kože, bili su novi fenomen u diskotekama sredinom 1970-ih i redefinirali su američku modu. Halston je bio poznat po stvaranju opuštenog urbanog načina života za američke žene. Često su ga fotografirali u Studiju 54 s njegovim bliskim prijateljima – Lizom Minnelli, Biancom Jagger, Joeom Eulom i Andyjem Warholom.

Mini serija ima 5 epizoda, u kojima pratimo Halstonov uspon, od njegovog dizajna šešira koji ​je Jackie Kennedy nosila na inauguraciji 1961. godine, zatim zbog odvažnog izgleda koji je nosila Liza Minnelli u svom koncertnom filmu iz 1972. godine.

Pratimo njega i njegov tim kako lete u Pariz 1973. godine kako bi sudjelovali u modnoj reviji Bitke za Versailles.

Kako poslovni zamah raste, proširujući se na kofere za prtljagu i druge maloprodajne linije, Halston 1975. godine dizajnira parfem za žene.

U četvrtoj epizodi svjedočimo njegovim divljim noćima u Studiju 54 i sve većoj navici kokaina, koja uzima svoj danak. Nakon što je otuđio suradnike, Halston prihvaća ugovor o dizajniranju pristupačne odjeće za J.C. Penneya 1983. godine.

U zadnjoj epizodi miniserije vidimo da mu prijateljstvo s Marthom Graham pruža priliku dizajnirati kostime za Perséphone, čime je 1987. stekao trijumfalno priznanje.

U moru poznatih lica, vrijeme je da upoznamo nekog novog!