FOTO by Toni Grahovac
Granola – zdrav doručak koji osvaja okusom i brzinom pripreme!
Autor teksta: Toni Grahovac
Danas smo se osvrnuli na namirnice bogate hranjivim sastojcima koje će vam dati energiju tijekom čitavog dana! Granola je izvrsna za doručak ili međuobrok, a u istoj će jednako uživati i veliki i mali. Sočna, a istodobno zdrava – može li bolje?
Sastojci:
- 350 g zobenih pahuljica
- Orašasti plodovi (badem, orah, kikiriki)
- Sjemenke (lan, chia, sezam, suncokret)
- 5 žlica kokosovog ulja
- 7 žlica meda
- Prstohvat soli
Priprema:
Jedina mjera koje se ovdje zaista držim su zobene pahuljice, sve ostalo je zaista od oka i po želji (pokušajte biti umjereni s orašastim plodovima).
Med i kokosovo ulje zagrijemo na vatri, da se kokosovo ulje rastopi. U blenderu lagano usitnimo bademe, orahe i kikiriki da budu mali komadići (ne prah).
Pomiješamo zobene pahuljice, usitnjene orašaste plodove te sjemenke u veću posudu. Zalijemo ugrijanim medom i kokosovim uljem te miješamo kako bi se sve povezalo (treba biti izrazito ljepljivo).
Stavimo u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva te pečemo 20 minuta (dok ne porumeni).
*Jednom napravljena, granola može stajati skladištena i do 2 mjeseca.
U slast!