FOTO by Toni Grahovac

Recepti

Granola – zdrav doručak koji osvaja okusom i brzinom pripreme!

admin 07. listopada 2021.

Autor teksta: Toni Grahovac

Danas smo se osvrnuli na namirnice bogate hranjivim sastojcima koje će vam dati energiju tijekom čitavog dana! Granola je izvrsna za doručak ili međuobrok, a u istoj će jednako uživati i veliki i mali. Sočna, a istodobno zdrava – može li bolje?

Photo by: Toni Grahovac

Sastojci:

  • 350 g zobenih pahuljica
  • Orašasti plodovi (badem, orah, kikiriki)
  • Sjemenke (lan, chia, sezam, suncokret)
  • 5 žlica kokosovog ulja
  • 7 žlica meda
  • Prstohvat soli
Photo by: Toni Grahovac

Priprema:

Jedina mjera koje se ovdje zaista držim su zobene pahuljice, sve ostalo je zaista od oka i po želji (pokušajte biti umjereni s orašastim plodovima).

Med i kokosovo ulje zagrijemo na vatri, da se kokosovo ulje rastopi. U blenderu lagano usitnimo bademe, orahe i kikiriki da budu mali komadići (ne prah).

Pomiješamo zobene pahuljice, usitnjene orašaste plodove te sjemenke u veću posudu. Zalijemo ugrijanim medom i kokosovim uljem te miješamo kako bi  se sve povezalo (treba biti izrazito ljepljivo).

Stavimo u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva te pečemo 20 minuta (dok ne porumeni).

*Jednom napravljena, granola može stajati skladištena i do 2 mjeseca.

U slast!