FOTO by Instagram @spettacoloeu

Film

Four to Dinner – talijanski romcom savršen za chillanje

Mia Vodopija 17. siječnja 2022.

Vi, vaš partner, dekica i Netflix...

Ne znate što biste gledali nakon napornog dana i dosta vam je vijesti i televizije? Zašto se ne biste opustili s Netflixovim Four to Dinner filmom, romantičnom komedijom s kojom ćete se zamisliti o postojanju srodnim duša?

U filmu Four to Dinner, talijanskoj romantičnoj komediji, sretan bračni par zagovara postojanje srodnih duša i preispituje što taj izraz zapravo uopće znači. Spajanjem četvoro slobodnih prijatelja i pričanjem različitih varijacija iste priče, vidimo kako različita doba života zahtijevaju različite partnere te propitujemo ideju postojanja srodnih duša.

Sretan bračni par Luca (Flavio Furno) i Sara (Marta Gastini) večeraju s grupom prijatelja. Dok se okupljaju, raspravljaju za i protiv postojanja srodnih duša, a Luca pristaje ispričati priču o srodnim dušama koja bi okupljene mogla potaknuti u jednom ili drugom smjeru. Saznajemo da Luca i Sara planiraju spojiti svojih četvero single prijatelja jer smatraju da se oni međusobno dobro slažu.

Počinjemo shvaćati da ovi različiti parovi imaju potpuno drugačija gledanja na život, zbog čega postaje očito da među njima možda i nema srodnih duša.

Ideja filma Four to Dinner je intrigantna, sličnu ideju smo mnogo puta vidjele u romantičnim komedijama – jesu li srodne duše stvarne? Ili je sve stvar tajminga? Four to Dinner tvrdi da bi obje izjave mogle biti istinite, imamo više srodnih duša, a naša potreba za njima ovisi o dobu života koji trenutno proživljavamo.

Glumačka postava – posebice četvorka u središtu cijele stvari – prekrasna je, prožimajući svoje scene s vjerodostojnim emocijama i toplim smijehom. Svaki od parova donosi nešto jedinstveno i uvjerljivo na stol, bilo da je uzavrela kemija ili potisnuta seksualna napetost.

Four to Dinner je dobar za kraj tjedna, kojeg možete još večeras pogledati.