FOTO by Instagram @ferdinandknedle.hr

Iće & piće

Ferdinand knedle spremaju novu poslasticu s okusom međimurske gibanice!

Viktoria Mikulić 16. siječnja 2024.

Novi desert je na pomolu…

Ferdinand knedle, poznati srpski  brend knedli koje dolaze s različitim, primamljivim okusima i posipima, osvojio je srca svih slatkoljubaca. Ogromna posjećenost i pomama za istima dovela je i do otvorenja poslovnice u Zagrebu, na adresi Radićeva 3 unutar koje se uvijek traži mjesto više.

Ferdinand knedle ne žele previše filozofirati. Jednostavno, žele nam svima omogućiti da se osjećamo kao carevi kad god nam se jedu knedle! Da bi to postigli (opet bez previše filozofiranja), potrebni su im najkvalitetniji sastojci!

Za sve svoje knedle koriste tradicionalnu recepturu za pripremu tijesta od svježeg krumpira, koji se obrađuje i kuha u njihovoj radionici, na isti način kao što su to radile naše mame i bake.

Od slatkih knedli u ponudi su knedle s okusom pistacije,kokosa i bijele čokolade, nutelle, marelice, šljive kao i neki jedinstveni okusi poput marakuje i divlje kupine, amaretija, crnog ribizla i slično, kao i carska knedla koja uključuje tri vrste belgijske čokolade.

Za sve ljubitelje slanih knedli, ponuda je nešto manja, ali jednako sočna. Možete birati između knedli s četiri vrste sira, zatim s pršutom i rukolom te špinatom i mozzarellom.

Sada, s početkom nove godine najavili su i novi okus koji će osvojiti i najistančanija nepca.

Uz fotografiju knedla na Instagramu koje ćemo uskoro moći kušati, napisali su sljedeće: „Tim vrijedno radi od početka 2024.! Uvijek u potrazi za novim okusima koji će učiniti da se osjećate kao car, otkrivamo vam malu tajnu na čemu radimo – želimo spojiti dvije tradicije, carske knedle i Međimursku gibanicu u naš novi okus. Blizu smo idealnog (slatki sir, mak, jabuke i orasi), a jedno od pitanja je slatko vrhnje preko knedle ili ispod knedle. Šta ti misliš?“

Nama se ova ideja jako sviđa i jedva čekamo da je realiziraju i da je isprobamo čim prije.