Njega kose

Evo kako će vaše kovrče držati cijeli dan!

Engineer 08. rujna 2019.

Pssst...ovih se koraka striktno drže frizeri koji su zaslužni za sexy look Viktorijih anđelica!

Koja je razlika između beživotnih kovrča i veselih, definiranih koje traju cijeli dan?

Otkrit ćemo vam tajnu – sve je stvar pripreme –ili konkretnije, proizvoda koje koristite kako biste pripremili kosu prije no što podignete figaro. Ne brinite, cijeli proces pripremanja divnih, dugotrajnih kovrča, pročitajte dalje u tekstu…

Dok je vaša kosa još vlažna (osušena ručnikom), nanesite velikodušnu količinu pjene za kosu i to od korijena do vrha. Koliko pjene? Otprilike veličine manje naranče ako imate kraću kosu ili duplu količinu ako je vaša kosa duga i gusta.

Isprva se može činiti mnogo proizvoda, ali pjenaje takve teksture da ne ostavlja masne tragove nakon kojih kosa može splasnuti poput ulja ili kreme za kosu. Predlažemo John Freida pjenu za kosu (Douglas parfumerije, 64,90 kn).

John Freida Luxurious Volume Touchably Full Mousse

 

Nakon što ste do pola osušili kosu, po cijeloj kosi nanesite zaštitu za kosu u obliku spreja.  Taj proizvod će površini vaše kose dati baznu čvrstoću, sjaj i ono najbitnije – zaštiti je od oštećenja i isušivanja. Predlažemo Pantene Pro-V Heat Defense Gloss Spray ( oko 25 kn).

Pantene Pro-V Heat Defense Gloss Spray

Kada osušite kosu do kraja, možete početi figarom ili peglom kreirati kovrče, a kada ste završili proces, kosu pošpricajte sa sprejom za teksturu. Pitate se gdje je klasičan učvršćivač za kosu u cijeloj priči? Oni doista mogu biti preteški i zapravo spustiti kovrče, dok sprej za teksturu apsorbira višak ulja i daje dugotrajiniji učinak na romantične valove koje ste prethodno kreirali.

IGK sprej za teksturu kose

Ove korake za kreiranje savršenih kovrča ne propuštaju stilisti koji se brinu za besprijekorne romantične lokne Victorijinih anđelica!