FOTO by IMDb

Film

Everything Everywhere All at Once: film koji je pomeo ovogodišnju dodjelu Oscara

admin 13. ožujka 2023.

Jeste ga pogledali?

Devedeset i peta dodjela Oscara održana s nedjelje na ponedjeljak u Dolby Theatreu u Tinseltownu najavljivala je borbu “2 Golijata“, od kojih je najviše nagrada osvojio “David“.

Svi su se pitali koji će od dva unosna naslova s najunosnijom kino zaradom osvojiti većinu malenih kipića – “Avatar: The Way of Water” Jamesa Camerona i “Top Gun: Maverick” s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi.

Oba su filmovi s najvećom zaradom ove godine, ali ipak nagradu je osvojio ne toliko razvikani, ali opet upečatljiv naslov – “Everything Everywhere All at Once”.

Multi univerzalni znanstveno-fantastični film Daniela Kwana Daniela Scheinerta zaradio je nevjerojatan broj nominacija i “pomeo” ovogodišnju dodjelu Oscara. Visoke pohvale došle su i od strane, ni manje ni više, nego samog Stevena Spielberga.

Kakva je gužva bila u nominacijama govore i naslovi koji su, osim Avatara i Top Guna, bili u krugu nominacija za najbolji film, a to su – “All Quiet on the Western Front”, “The Banshees of Inisherin”, “Elvis”, “The Fabelmans”, “Tár”, “Triangle of Sadness” i “Women Talking”.

I bez obzira na to što su dva kino mega hita izgubila borbu, drame i uzbuđenja bilo je puno manje nego proteklih godina.

Malo je ljudi zaboravilo zloglasni #slapgate i napad Will Smitha na Chrisa Rocka te sumnjamo da će u bliskoj budućnosti nešto zasjeniti taj incident.

Everything Everywhere All at Once

U režiji Daniela Kwana i Daniela Scheinerta, zajednički poznatih kao “Daniels“, film je urnebesna i žestoka znanstveno-fantastična akcijska avantura o kineskoj Amerikanki (Michelle Yeoh) koja nikako ne može platiti porez.

Razočarana životom, vodi praonicu rublja sa svojim mužem Waymondom te se zajedno pokušavaju obraniti od revizorice Porezne uprave Deirdre Beaubeirdra, koju glumi Jamie Lee Curtis.

Sedam Oscara od jedanaest nominacija sigurno je razlog više da pogledate filmski hit koji je pomeo ovogodišnju dodjelu.