FOTO by Instagram @daydreaminghues / @pampasandwild

Dekor

Egzotična božićna drvca od pampas trave kao atraktivna zamjena za klasičnu jelku

Krešimir Šustić 07. prosinca 2022.

Još jedna blagdanska dekoracija koja upotpunjuje naše domove

Do Božića su ostala gotovo dva tjedna te su mnogi od nas ukrasili svoje domove prigodnim dekoracijama, ali i počeli postavljati božićna drvca kao glavni ukras nadolazećih blagdana.

Ove svečane sezone već smo primijetili pregršt zanimljivih i unikatnih ideja kojima možemo upotpuniti naše životne prostore i samim time pokrenuti novu tradiciju ukrašavanja.

Iako predivnu zimzelenu jelku ništa ne može u potpunosti zamijeniti, naišli smo na šarmantne sukulente kao alternativu, kaktuse, mini drvca i primjerak koji stoji naopako.

No sudeći po fotografijama na koje smo naletjeli na društvenim mrežama, još jedna biljka odlično može poslužiti kao zamjena za klasično drvce, a to je pampas trava.

Cortaderia selloana, poznatija kao pampas trava, raste u kremasto bijelim pernatim perjanicama i izgleda vrlo raskošno, što je čini izvrsnim izborom za dodatnu atraktivnu dekoraciju.

Porijeklom je iz Južne Amerike, uključujući regiju Pampas po kojoj je i dobila ime, a može se širiti i stvarati velike mase duž cesta, litica, obala rijeke i otvorenih područja kada neometano raste u divljini.

Upečatljiva dekoracija je viša od klasične jelke, stvorena od preko 320 stabljika pampasove trave u nijansama tofte, karamele, breskve i svilenog cvijeća, te prekrasnog osušenog i očuvanog lišća.

Možda je upravo ova biljka prekretnica kojom ćete promijeniti dosadašnju tradiciju ili unijeti nešto novo i originalno u svoj dom.