FOTO by Instagram @dubrovnikwinterfestival

Putovanja

Dubrovački zimski festival vraća se u punom sjaju!

Viktoria Mikulić 13. listopada 2022.

Dubrovačke ulice ponovno će zasjati u najljepšem izdanju nakon dvije pandemijske godine!

Nakon dvije pandemijske godine, deveti Dubrovački zimski festival vraća se u punom sjaju s bogatim glazbenim, zabavnim, gastronomskim i dječjim sadržajima te puno iznenađenja.

Vrhunac festivala bit će spektakularni doček Nove godine na najljepšoj svjetskoj otvorenoj pozornici, uz Antu Gela i njegov bend, te jednu od najvećih glazbenih zvijezda hrvatske estrade Petra Graša, koji će Dubrovčane i njihove goste uz veličanstveni vatromet uvesti u novu godinu.

Otvaranje ovogodišnjeg DZF-a uz paljenje svijeća obilježit će koncert iznimno popularne grupe Dalmatino 26. studenog, a tijekom prosinca na Stradunu slijede koncerti zvijezda hrvatske estrade Doris Dragović, Urban & 4, Nena Belana – Rock galama, Opće opasnosti, Željka Bebeka i Massima, dok će 1. siječnja koncert održati Tomislav Bralić i klapa Intrade. Bogata gastronomska ponuda na kućicama na više gradskih lokacija nezaobilazan je dio zimskog festivalskog đira, kao i tradicionalni Dani bakalara u dubrovačkim restoranima.

Advent na Vojnoviću koji organizira Studentski centar Dubrovnik bit će obogaćen nastupima Bosutskih bećara, Matije Cveka, Giuliana i drugih, a na plaži u Uvali Lapad realizirat će se posebno osmišljen program Sunset adventska kadenca.

Omiljeni dječji programi – Stanica sjeverni pol u Lazaretima, Šarena zima u Uvali s vlakićem i klizalištem, te programi u najvećem gradskom naselju Mokošica čine okosnicu programa za najmlađe kojima je namijenjen i niz programa dubrovačkih kulturnih ustanova. Prigodne izložbe, božićni koncerti, među kojima se posebno ističe Dubrovački božićni koncert 23. prosinca i Novogodišnji koncert na Stradunu 1. siječnja, kazališne predstave za sve generacije, Torta Party i ostali programi začinit će adventske dane i iščekivanje Božića i Nove godine.

Uz blagdanske dekoracije koje ističu bezvremensku ljepotu grada, oslanjajući se na bogatu tradiciju i brojne raznovrsne programe organizatori vjeruju kako će ovogodišnji program DZF biti privlačan i inozemnim i domaćim posjetiteljima kao i stanovnicima Dubrovnika.

Više informacija o svim događanjima i cjeloviti program bit će objavljeni na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika prije početka festivala.